Lefevere komt nog eens terug op Alaphilippe-uitspraken: 'Morgen is een nieuwe dag en spreken we hier niet meer over'

Het is de soap van Omloop Het Nieuwsblad: de relatie tussen Patrick Lefevere en Julian Alaphilippe.

Training Flanders Classics Omloop Het Nieuwsblad 2024-2

In Humo vertelde Lefevere dat hij gedreigd heeft Alaphilippe te ontslaan. Hij vertelde óók dat de kopman van zijn ploeg misschien iets te veel onder de duim zit bij zijn vrouw Marion Rousse. "Mijn Nederlands wordt misschien niet altijd goed begrepen, maar misschien heb ik zelf ook een fout gemaakt om hierover te spreken. Ik had het over iets in november 2022 en we zijn nu 2024. Maar we zijn hier om over het weekend te spreken en daarom zal Julian geen vragen beantwoorden over wat er de voorbije dagen gebeurd is."

Marion Rousse slaat terug na uitlatingen Lefevere: 'Onaanvaardbaar om ons privéleven zo aan te vallen'

Later in gesprek met VTM ging hij er nog verder op in. "Of ik spijt heb? Wel als ik zie wat mijn woorden veroorzaakt hebben. Dat was zeker niet de bedoeling. Het interview heeft drie uur geduurd en het is niet dat we al drie flessen wijn gedronken hadden. Twee of drie glazen, niet meer. Ik heb aangehaald dat ik in november 2022 met Julian, z’n manager Dries Smets en Marion Rousse gesproken heb."

"Ik zei dat het beter moest en dat hij hard moest werken en dat heeft Julian ook gedaan. Het was totaal niet mijn bedoeling om hem te schofferen, maar de pers is erop gesprongen, zijn vrouw is dan beginnen te reageren en daardoor is het ook rondgegaan in Frankrijk. Totaal onnodig, uiteraard. Maar tegelijk besef ik wel dat ik het misschien anders had moeten formuleren."

Rousse

Waar men vooral overviel is dat hij vertelde dat Alaphilippe 'onder de sloef ligt' bij Rousse. "Bij ons in West-Vlaanderen betekent dat dat iemand kort wordt gehouden en Alaphilippe heeft dat ook nodig. ‘t Is een wild manneke hé. Het is zoals met een jonge hond. Je mag de koord eens loslaten zodat hij eens rond kan springen, maar soms moet je ze ook kort houden. Daarom is het misschien wel goed dat Marion er is."

Lefevere en Alaphilippe hebben al eens samengezeten. "Ik stond erop om hier aanwezig te zijn, want de sfeer was toch wat gespannen en dat kunnen we niet gebruiken. Ik kan dit allemaal plaatsen en ik hoop dat Julian dat zelf ook kan. ‘Zand erover’, zei ik tegen hem. Ik kan dit plaatsen en hij hopelijk ook. Morgen is een nieuwe dag en dan spreken we hier niet meer over."

Nieuws
  • Photo: Vincent Kalut/PN/Cor Vos © 2024