šŸŽ„ Veel regen in Nederland en BelgiĆ«? Dan heb je deze kletsnatte beelden uit O Gran CamiƱo nog niet gezien...

Nat, natter, natst. Dan een hele tijd niks. En dan komt pas de wielerkoers O Gran CamiƱo. Als je deze kletsnatte beelden ziet, weet je genoeg.

Gran Camino - The Historical Route (2.1) Stage 4

We hebben in de Lage Landen zelf een kletsnatte winter achter de rug. Wie er op gravelfiets of mountainbike zelf op uittrekt, ondervindt dat aan de lijve. Overal blubber en dikke plassen waar je doorheen moet met je fietsje.

En ook tijdens het fietsen heb je waarschijnlijk meer dan genoeg nattigheid gezien, als jij een van die strijders bent die er nog wel op uittrekt buiten - Zwift is toch wel een heerlijk alternatief in zo'n natte winter. Het was niet koud in februari, maar wel heel nat, en de maand ervoor ook al...

Nat Galicië

Maar het kan altijd erger. Een deel van het peloton reed de afgelopen dagen in Spanje. Spanje, horen we je denken, daar is het toch lekker weer? Ja, in Zuid-Spanje. Niet in Galicië. Onder invloed van de Atlantische Oceaan regent het daar juist heel vaak.

Vorig jaar moesten er al ritten worden ingekort vanwege sneeuw, nu was het klets- en kletsnat. Het regende bijna nonstop in de vier etappes. Maar de laatste rit spande de kroon. Hieronder zie je de beelden. Je krijgt direct medelijden met de renners!

https://twitter.com/faustocoppi60/status/1761854738562216020?t=5Xr5m-35aBB0ErXVELiWag&s=19

Vinegaard

Zoals je hierboven ziet, was Jonas Vingegaard opnieuw ijzersterk in de Spaanse rittenkoers. Hij won vorig jaar ook al en volgde nu zichzelf op als eindwinnaar. Als Deen is hij wat rotweer ook wel gewend natuurlijk.

Naast de eindwinst pakte Vingegaard de winst in alle drie de etappes waar een klassement over werd opgemaakt (de openingstijdrit telde qua tijd niet mee, vanwege... te veel wind). De Deen maakt zich nu op voor de Tirreno, waar het hopelijk wat beter weer is.

Pelotonpraat
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos Ā© 2024