Bizar: na Kuurne hebben Van Aert en Van der Poel precies evenveel profzeges op de weg

Voor altijd aan elkaar verbonden: Wout van Aert en Mathieu van der Poel. Een statisticus vogelde uit dat ze na zondag exact evenveel zeges op de weg hebben.

Cyclocross race in Baal X2O badkamers trophee 2024 men

Ze zijn de Messi en Ronaldo van het wielrennen - wie wie is in die vergelijking mag je zelf bepalen. Ze gaan alleen, vooral de laatste tijd, wat vriendelijker met elkaar om dan de twee voetbalvedettes. Wie Van der Poel zegt, zegt ook Van Aert, en andersom.

46

Ze bekampen elkaar in de klassiekers en in het veld, als sinds de jeugd. De één kan dit iets beter, de ander dat. Maar het zijn allebei klasbakken van hun generatie in de eendagswedstrijden en staan ook in de grote rondes hun mannetjes met mooie zeges.

Zeges? Ja, en nadat Wout van Aert afgelopen zondag Kuurne-Brussel-Kuurne won na een lange ontsnapping met Tim Wellens en Oier Lazkano hebben ze zelfs precies evenveel zeges op de weg, zo weet de Sloveense wielertwitteraard Lukas Ronald Lukacs op te diepen.

46 zijn het er inmiddels voor beiden, het nummer dat verbonden is met weer een andere sportlegende; Valentino Rossi. Ze zijn gemaakt voor elkaar, schrijft hij erbij. Zo is het.

https://twitter.com/lucasaganronald/status/1762038123280609343?t=pNNJ2GONSeyUYmAGEaEKNQ&s=19

Palmares Van der Poel en Van Aert

Hoewel ze hopelijk nog lang niet stoppen met wielrennen kunnen zowel Mathieu van der Poel als Wout van Aert bogen op een nu al zeer indrukwekkend palmares.

Van der Poel kende vorig jaar natuurlijk zijn wonderseizoen met zeges in Milaan-Sanremo, Parijs-Roubaix en he WK op de weg. Met tweemaal de Ronde van Vlaanderen staat er nog een monument op zijn naam. MVDP won ook al onder andere Strade Bianche, de Amstel Gold Race en twee keer Dwars Door Vlaanderen. Daarnaast won hij een rit in zowel Giro als Tour - en pakte hij in beide koersen de leiderstrui.

Wout van Aert heeft met Milaan-Sanremo 'slechts' één monument op z'n naam. Maar hij won wel maar liefst negen etappes in de Tour de France - en droeg daar ook het geel al. Ook hij won Strade Bianche en de Amstel Gold race, maar mag zich daarnaast ook nog de winnaar van de E3 Prijs (twee keer), Gent-Wevelgem en dus sinds zondag Kuurne-Brussel-Kuurne noemen.

Pelotonpraat
  • Photo: Gregory van Gansen/PN/Cor Vos © 2024