🎥 Belgische waaghals rijdt met mountainbike over touw van 18 meter tussen twee bergtoppen

Een lefgozer uit Vlaanderen is erin geslaagd om met zijn fiets de kortste weg tussen twee bergtoppen te nemen.

Kenny Belaey heeft in 2015 een wel heel straffe stunt uitgehaald. De Belgische trialbiker, afkomstig uit Eeklo, trok naar de Franse Alpen om er van de ene naar de andere bergtop te fietsen op een koord van maar liefst 18 meter lang!

Huzarenstukje

Dat huzarenstukje voerde hij uit op een hoogte van 2700 meter en 112 meter boven de grond, in skioord La Plagne (waar Van der Poel in aanloop naar de Tour op hoogtestage gaat). Belaey had meerdere pogingen nodig en kwam daarbij enkele keren ten val (hij hing uiteraard vast aan een touw). Hij verloor ook zijn schoen, maar broer Wesley ging helemaal terug naar beneden om die te halen.

'The Magician', zoals zijn bijnaam luidt, heeft zich maar liefst een jaar voorbereid op die stunt. "Toen ik voor het eerst mijn voorwiel op de slackline plaatste, na maanden intensieve trainingen en vol zelfvertrouwen, dacht ik maar één ding: dit is onmogelijk", zei hij daarover. "Maar met geloof in eigen kunnen, focus en doorzettingsvermogen is het toch gelukt. Dit was zonder twijfel mijn zwaarste uitdaging ooit."

De beelden kan u in onderstaande video's bekijken:

9 wereldtitels

Belaey is overigens geen onbekende. Hij geldt als één van de beste trailbikers ooit en is negen keer wereldkampioen geweest. In 2005 won hij alles wat er in zijn discipline te winnen valt. Hij verdiende naar eigen zeggen 'geen bal' met trailbiken, maar verdiende wel flink zijn boterham met nevenprojecten.

Zo houdt hij zich bijvoorbeeld bezig met creatieve projecten, in samenwerking met zijn sponsor Red bull. Bovenstaande video is daar een voorbeeld van. Hij mocht ook al een paar keer zijn skills demonstreren tijdens de halftime in een NBA-wedstrijd.

"Ik ben de meest succesvolle als het gaat om het commerciële", zei Belaey twee jaar geleden aan Sporza. "Collega’s die alleen wedstrijden reden hebben nooit sponsors gehad. Laat ons zeggen dat ik vindingrijk ben om geld te verdienen in een sport waar geen bal mee te verdien valt."

video
  • Foto: YouTube/Red Bull