18-jarige Spanjaard uit team van Valverde overleden na ongeval op training

De Spaanse wielerwereld rouwt om het overlijden van jonge belofterenner die reed voor het team van Alejandro Valverde.

De 18-jarige Juan Pujalte is donderdag om het leven gekomen na een ongeval op training. Het drama speelde zich af in de regio Murcia.

De jonge Spanjaard werd nog afgevoerd naar het ziekenhuis, maar bezweek daar aan zijn verwondingen. De omstandigheden van het ongeval zijn vooralsnog niet duidelijk.

Murcia

Pujalte maakte deel uit van Valverde Team-Ricardo Fuentes, een Spaanse beloftenploeg, die zijn basis heeft in Murcia en begeleid wordt door voormalig wereldkampioen Alejandro Valverde. Het Spaanse wielericoon zegt "verwoest" te zijn door het overlijden van Juan.

Hij reageert emotioneel op de klap die hij en het team maar natuurlijk vooral de familie en vrienden te verwerken kregen. Hij staat daar bij stil.

"Juan was verliefd op de wielersport en maakt sinds afgelopen winter deel uit van ons team. Juan's glimlach, zijn vreugde en zijn passie voor het leven en voor fietsen zullen elke dag in ons hart aanwezig zijn. Een dikke knuffel en mijn innige deelneming aan familie en vrienden in deze moeilijke tijden. Rust zacht, Juan."

Nieuws
  • Foto: Instagram/pujalte__22