Kopecky blikt nog eens terug op Strade Bianche vorig jaar: 'Geen spijt hoe het is gegaan, het was een eerlijke strijd'

De Strade Bianche van vrouwen van vorig jaar was een van de meest besproken koersen van het wielerjaar 2023.

Strade Bianche Donne 2023

Het verhaal is bekend: in de finale kwamen ploeggenoten Vollering en Kopecky op kop te zitten. Die eerste dacht dat de zege voor haar zou zijn, maar door gebrekkige afspraken kwam het tot een sprint, die overigens wel gewonnen werd door de Nederlandse.

K*twijf

Vollering riep na afloop k*twijf, maar verklaarde dat dat over Kristen Faulkner ging. Die reed Vollering in de strook naar de binnenstad van Siena bijna de hekken in.

In gesprek met VTM blikt Kopecky nog eens terug op de editie van vorig jaar. "Vorig jaar zaten we nu eenmaal in die situatie, en ik heb nog altijd geen spijt van hoe die finale verlopen is. Het was een eerlijke strijd."

Goede benen

Wat betreft dit jaar zullen Vollering en Kopecky weer tot de grote favorieten behoren. "Die overwinning in de UAE Tour geeft vertrouwen, maar dat soort inspanningen is niet te vergelijken met wat we hier voorgeschoteld krijgen. Het is goed om mee te nemen, maar ik betwijfel of het hier van pas zal komen."

De editie van dit jaar is zelfs nog zwaarder. Of dat een voordeel is voor Kopecky? "Dat zullen we zaterdag zien. Het is een wedstrijd die ik heel graag rijd. Dat het zwaarder wordt, is alleszins geen nadeel. Of het een voordeel is, weet ik niet. Het is gewoon goed zoals het is."

"De Strade is sowieso een afvalrace. Het is een van de zwaarste wedstrijden van het jaar. En de laatste wedstrijden is gebleken dat de aanvaller zeker niet in het nadeel is, dus dat kan interessant worden."

Achtergrond
  • Photo: Tommaso Pelagalli/SCA/Cor Vos © 2023