'Spion' van Sporza doet enkele onthullingen over Evenepoel: 'Hij trainde op kerstavond in het donker'

Remco Evenepoel doet het maximale om deze zomer topfit aan de start van de Ronde van Frankrijk te kunnen staan.

Volta ao Algarve em Bicicleta 2024 stage 5

Remco Evenepoel heeft een zorgeloze winter achter de rug. Hij beleefde naar eigen zeggen 'zijn beste winter ooit' en won tot dusver elke koers waar hij aan de start stond. Het grote doel is dit jaar de Ronde van Frankrijk, die hij voor de allereerste keer zal betwisten.

Evenepoel won al eens een grote ronde, maar de Tour is andere koek. De Belgische kampioen zal moeten opboksen tegen Jonas Vingegaard, Tadej Pogacar en Primoz Roglic, die we gerust 'de grote drie van de grote rondes' mogen noemen.

"Ik wil een rit proberen te winnen, misschien een keer de gele trui dagen en op het podium staan in Nice", luidt zijn ambitie. Maar stiekem droomt hij wellicht van meer. De 'spion' van Sporza, een anonieme renner, deed namelijk enkele onthullingen over het fenomeen uit België.

200 km op kerstavond

"Toen een collega van mij op kerstavond zijn oprit verliet met de auto, zag hij plots een renner afkomen in een zwarte uitrusting", klinkt het. "De renner droeg een helm met de Belgische kampioenenkleuren."

"Het was Remco. Om 17 uur op kerstavond. Hij had wat extra verlichting op zijn koersfiets aangebracht want het was al donker. Remco had die dag 200 kilometer gereden. Van toewijding gesproken."

Tourritten verkennen

Van Romain Bardet kreeg de spion te horen dat Evenepoel zelfs in het geniep al enkele Touretappes ging verkennen. "Zwartkijkers kunnen dan wel denken dat Remco geen schijn van kans maakt in de Tour tegen Vingegaard en Pogacar. Maar hij is wel minutieus bezig met zijn Tour-debuut. En als Remco iets in zijn hoofd heeft..."

Goed in zijn vel

De concurrentie is dus gewaarschuwd. "Ik hoor van collega's dat Remco heel goed in zijn vel zit. Ook op training geniet hij van de kleine dingen. Een koffiestop is bijna vaste prik tijdens zijn trainingstochten op stage. Maar vergis je niet, Remco blijft een trainingsbeest dat het harde werk niet schuwt."

Achtergrond
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2024