Deze toppers rijden straks de Strade Bianche, Parijs-Nice en Tirreno-Adriatico

Op Mathieu van der Poel en Wout van Aert moeten we nog even wachten, maar er zijn genoeg andere topper die straks in actie zullen komen.

Strade Bianche men elite 2023

Zet u schrap, want er is veel koers de komende negen dagen! Zaterdag wordt de Strade Bianche verreden, zondag gaat Parijs-Nice van start en maand opent Tirreno-Adriatico met een individuele tijdrit.

Mathieu van der Poel en Wout van Aert zal u helaas niet terugvinden in het peloton. Van Aert is op hoogtestage op Tenerife en keert pas terug in de E3 Saxo Classic. De wereldkampioen vertoeft nog steeds in Spanje en opent zijn seizoen pas in Milaan-San Remo.

Strade Bianche

In de Strade Bianche zijn alle ogen gericht op Tadej Pogacar. De Sloveen, die zijn haren liet blonderen, rijdt op de witte paden van Toscane zijn eerste koers van het seizoen. Heel veel concurrentie moet hij overigens niet verwachten, want Mathieu van der Poel en Wout van Aert laten de Italiaanse topklassieker dit jaar links liggen.

(Lees verder onder de foto)

Photo: Luca Bettini/SCA/Cor Vos © 2023

Wie misschien wel een bedreiging kan zijn is titelverdediger Tom Pidcock. De Britse alleskunner kwam vorig jaar solo boven op Piazza del Campo, na een solo van maar liefst 50 kilometer. De andere blikvangers zijn Christophe Laporte,  Matej Mohoric, Attila Valter, Ben Healy, Marc Hirschi, Tim Wellens, Sepp Kuss, Romain Grégoire, Lenny Martinez en Daniel Felipe Martinez.

Parijs-Nice

Tijdens Parijs-Nice zullen we het eerste grote titanenduel van het seizoen te zien krijgen. Remco Evenepoel en Primoz Roglic zullen het namelijk tegen elkaar opnemen in de 'Koers naar de zon'. Op het menu staan drie bergritten (2 keer finish bergop), vier geaccidenteerde ritten en een ploegentijdrit.

(Lees verder onder de foto)

Photo: Szymon Gruchalski/Cor Vos © 2023

De andere blikvangers zijn Mads Pedersen, Olav Kooij, Mattias Skjelmose, Arnaud De Lie, Joao Almeida, David Gaudu, Matteo Jorgenson, Brandon McNulty, Aleksandr Vlasov, Felix Gall, Kaden Groves, Gerben Thijssen, Dylan Groenewegen, Carlos Rodriguez en Alexey Lutsenko.

Tirreno-Adriatico

De klimmers en sprinters die niet naar Frankrijk willen of mogen, starten zondag in Tirreno-Adriatico. De 'Koers van de twee zeeën' telt drie bergetappes en drie etappes die onder normale omstandigheden zouden moeten eindigen met een massasprint.

Jonas Vingegaard, die in O Gran Camino alle etappes won én de eindzege pakte, is torenhoog favoriet. Zijn voornaamste rivalen zijn Juan Ayuso, Simon Yates, Ben O'Connor, Enric Mas, Richard Carapaz, Cian Uijtdebroeks, Jai Hindley, Tao Geoghegan Hart en Romain Grégoire.

De sprinters die maandag naar Italië afzakken zijn Jasper Philipsen, Tim Merlier en Caleb Ewan. De overige blikvangers zijn Tom Pidcock, Biniam Girmay, Julian Alaphilippe, Kasper Asgreen, Filippo Ganna, Marc Hirschi, Ben Healy, Attila Valter en Alexander Kristoff. 

Achtergrond
  • Photo: Luca Bettini/SCA/Cor Vos © 2023