Vrienden delen hilarische anekdote over Van Aert: 'Hij ging met een zak vuile was naar de bus van Uno-X'

Wout van Aert en zijn vrienden hebben de verzorgers van Uno-X bedankt door ze een hele avond te trakteren in de bar van het hotel.

Wout van Aert 'herstelde' vorig seizoen van zijn voorjaar door met enkele vrienden te gaan bikepacken richting de Champagnestreek in Frankrijk. Op dag één zaten ze maar liefst zeven uur op de fiets, goed voor 170 kilometer over gravelwegen en asfalt.

Het viertal arriveerde laat in de avond in Durbuy, een levendig stadje in de Ardennen. "Onze kleren waren helemaal besmeurd", zegt Vincent van Rooy in een interview met Knack.

"Maar in de B&B waar we gingen overnachten, hadden ze geen wasmachine, dus klopte Wout aan bij een bus van de damesploeg van Uno-X. Die stond daar geparkeerd na de Waalse Pijl voor vrouwen."

"De verzorgers waren stomverbaasd dat opeens Wout van Aert daar stond met een vuilniszak en vroeg of zij onze kleren konden wassen. In ruil zou Wout hen achteraf trakteren in de bar van het hotel. Zo beloofd, zo gedaan: na het eten zijn we naar ginder getrokken en hebben we met die soigneurs nog een paar trappisten gedronken. Een heel leuke avond."

Zorgzame karakter

Een gravelavontuur met één van de beste renners ter wereld, dat kan niet anders dan pijn doen. Gelukkig hield Van Aert rekening met het niveau van zijn kameraden.

"Tijdens die tocht zag je ook zijn zorgzame karakter", zegt Andreas Buts. "Hij bekommerde zich vaak om mij, als de minst getrainde fietser. Dan wachtte hij boven op een helling om mij te motiveren. ‘Goe bezig, Dré!'"

"Hij is zeker niet de dominerende wolf en zijn wij niet de welpjes die hem braafjes volgen", zegt Marnix Van Hoeck. "Als we ’s avonds gaan eten, beslissen we onder ons vieren waar we naartoe gaan."

Pelotonpraat
  • Foto: Strava/Marnix Van Hoeck