De mannen rondom Mathieu van der Poel kwakkelen: veel knieblessures bij zijn belangrijkste helpers

Bij het Visma | Lease a Bike van Wout van Aert loopt alles op rolletjes, maar bij het Alpecin-Deceuninck van Mathieu van der Poel niet.

Milan - Sanremo 2023

Er is namelijk het nodige blessureleed binnen de ploeg van Van der Poel, die komend weekend zijn rentree op de weg maakt in Milaan-Sanremo. De wereldkampioen is de grote favoriet voor La Primavera, maar bij de ploeg van de gebroeders Roodhooft zijn er ook de nodige personele problemen.

Jasper Philipsen

Jasper Philipsen won een etappe in Tirreno-Adriatico. Hij is misschien nog niet op het niveau van vorig jaar, maar Philipsen is hoe dan ook een van de schaduwfavorieten voor het eerste monument van het jaar. Zijn valpartij in de Tirreno-Adriatico leverde gelukkig weinig schade op.

Michael Gogl

Michael Gogl deed net als Philipsen mee aan Tirreno-Adriatico, maar de Oostenrijker moest na een aantal etappes afstappen vanwege knieproblemen.

Søren Kragh Andersen

Søren Kragh Andersen bleek vorig jaar een uitstekende aankoop van de ploeg. In dienst van Mathieu van der Poel liet de Deen zich zien in Milaan-Sanremo en de E3. Andersen reed dit jaar Kuurne-Brussel-Kuurne, maar kwakkelt net als Gogl met knieproblemen.

Kaden Groves

Kaden Groves reed in Parijs-Nice, maar ook de Australiër moest de strijd staken. De sprinter zou dit jaar een prominentere rol krijgen in de klassiekers, maar ook Groves heeft last van zijn knie en moet voorlopig gas terugnemen.

Silvan Dillier

Silvan Dillier reed Parijs-Nice ook niet uit. De Zwitser, die in 2018 tweede werd in Parijs-Roubaix, werd ziek en gaf dan ook op.

Quinten Hermans

Quinten Hermans deed niet mee aan Parijs-Nice of Tirreno-Adriatico, maar ook de Vlaming is nog niet op zijn best geweest dit seizoen. In Omloop Het Nieuwsblad werd hij 132ste, terwijl hij Strade Bianche finishte als 69ste.

Gianni Vermeersch

Gianni Vermeersch is de helper van Mathieu van der Poel die tot nog toe de meest stabiele indruk heeft gemaakt. Hij werd 18e in Omloop het Nieuwsblad en 32ste in Strade Bianche. Vermeersch is samen met Philipsen de enige renner die volledig op schema ligt richting de klassiekers.

Achtergrond
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2023