Mathieu van der Poel: 'Fiets tegenwoordig graag vijf uur per dag, terwijl ik daar vroeger tegenop keek'

Mathieu van der Poel heeft na zijn rugproblemen meer plezier in het fietsen dan ooit. We spraken hem daarover.

Milan - Sanremo 2024 Media Activities  2024

In ons nieuwste magazine – de superdikke seizoengids met alle info over het wielerseizoen 2024, hierrrrr te bestellen! – staat onder andere een uitgebreid interview met Mathieu van de Poel. We gingen bij hem op bezoek in Spanje. Hij praat openhartig over hoe hij het plezier op de fiets eigenlijk terugvond in Spanje. 

Mathieu van der Poel 2.0

Mathieu van der Poel werd de afgelopen jaren geteisterd door rugproblemen. Nog altijd zit MVDP twee keer per week in de gym om zijn oefeningen te doen. Toen hij dat stramien tijdens zijn vakantie even losliet, merkte hij het meteen. Maar over het algemeen gaat het nu goed met zijn rug, door die oefeningen.

De rugproblemen zorgden wel voor een nieuws besef bij de wereldkampioen."Het besef dat ik iets unieks doe, is veel meer aanwezig. De mooiste momenten van een overwinning vind ik net na de koers. De avond en de dag nadien beleef ik heel bewust. Ook met mijn teamgenoten. Dat samenzijn ervaar ik als heel bijzonder."

Spanje

"Net als het trainen in Spanje met vrienden. In België zijn mijn meeste trainingsmaten gestopt, maar in Spanje ga ik altijd met iemand op pad. In mijn eentje trainen vind ik niet leuk, ik vind het te lang duren."

Van der Poel vertelt over de routine in Spanje die hem zo gelukkig maakt. "We stoppen altijd voor een lunch en ik kom iedere dag met een voldaan gevoel thuis. Ik fiets tegenwoordig graag vijf uur per dag, terwijl ik daar vroeger tegenop keek. Plezier blijft de basis van mijn succes.”

Magazine
  • Photo: Vincent Kalut/PN/Cor Vos © 2024