Alaphilippe over kritiek Lefevere: 'Kan me niets schelen, vind het vooral vervelend voor mijn vrouw'

Patrick Lefevere mag roepen zo hard hij wil, het kan de tweevoudige wereldkampioen weinig schelen.

E3 Saxo Classic 2024

Een tijdje geleden is het tot een relletje gekomen tussen Patrick Lefevere en het kamp van Julian Alaphilippe. De 69-jarige CEO van Soudal Quick-Step zei in een interview met Humo dat de tegenvallende prestaties van de Fransman te wijten zijn aan 'te veel feestjes en te veel alcohol'.

Lefevere voegde er nog aan toe dat Alaphilippe 'onder de sloef ligt' bij zijn vrouw Marion Rousse. En die uitspraak is bij Mevrouw Alaphilippe duidelijk in het verkeerde keelgat geschoten. "Wat de heer Lefevere ook van mij vindt, het is onaanvaardbaar om ons privéleven aan te vallen zoals hij heeft gedaan. Toon wat meer respect en klasse."

Alaphilippe bleef lange tijd stil, maar heeft nu in gesprek met RMC Radio toch gereageerd op die uitlatingen. "Ik heb geprobeerd om me er zo weinig mogelijk van aan te trekken, zoals ik vaak doe”, zei de tweevoudige wereldkampioen.

Vervelend voor Marion

“Ik vond het vooral vervelend voor Marion, die hier niet om gevraagd heeft en die er helemaal niet van houdt om er bij betrokken te zijn. Het was zinloos en sloeg nergens op. Sommige dingen zouden persoonlijk moeten zijn en het is een beetje vervelend als het steeds weer naar buiten komt."

"Maar ik heb er afstand van genomen en het kan me eigenlijk niets schelen. Ik kan alleen maar mijn job uitvoeren en dat doe ik al jaren heel goed, zo goed als ik kan. Zolang ik me zo voel, interesseert de rest me niet. Wat voor mij belangrijk is, is dat mijn zoon in goede gezondheid verkeert en dat ik mijn werk zo goed mogelijk doe.”

Alaphilippe

Alaphilippe is de laatste jaren een schim van zichzelf en bakte er ook dit voorjaar nog niet veel van. Hij start in de Ronde van Vlaanderen met de ambitie om 'een goed resultaat te rijden'. “Het is nog steeds een doel om ooit de Ronde van Vlaanderen te winnen."

"Maar als ik naar de afgelopen weken kijk, heb ik de indruk dat het een droom is die steeds verder weggaat. Maar je moet er altijd in blijven geloven. We zijn hier om te proberen de koers te winnen en we gaan ons uiterste best doen.”

Achtergrond
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2024