Jonge vrouw zwaargewond afgevoerd naar ziekenhuis na botsing met renners

Wielerliefhebbers zijn zondag in grote aantallen afgezakt naar de Vlaamse Ardennen en dat zorgde al voor twee incidenten.

Ronde vanVlaanderen 2024 men

Tijdens de Ronde van Vlaanderen heeft opnieuw een massa toeschouwers postgevat langs het parkoers. Er zouden naar verluidt zo'n 1 miljoen mensen afgezakt zijn naar de Vlaamse Ardennen. In combinatie met de nervositeit in het peloton ging het al twee keer flink mis.

Net na de eerste passage van de Oude Kwaremont gingen in de staart van het peloton acht renners tegen de grond. De voornaamste slachtoffers waren Denz, De Tier, Levy en Boivin. Het ergste slachtoffer was echter een jonge vrouw  die in botsing kwam met één van de gevallen renners.

Het slachtoffer lag uitgestrekt op de grond en kreeg meteen medische assistentie. Sporza meldt dat ze zwaargewond afgevoerd is naar het ziekenhuis, maar gelukkig wel bij bewustzijn is en buiten levensgevaar verkeert.

Niet enige incident

Even later was er opnieuw een incident met het publiek dat vrij dicht bij de renners stond. Cees Bol haakte in een toeschouwer, viel en nam onder meer Brent Van Moer, Stefan Küng en Alessandro Covi mee in zijn valpartij.

Nieuws
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2024