📸 Ajax- en wielerliefhebber? Dit wielertenue van Ajax moet je hebben!

Adidas presenteert - nu het op het voetbalveld niet zo heel lekker gaat - een wielershirtje van Ajax...

Gisteren schreven we al over Mathieu van der Poel die volgens een scout van Willem II wel iets van Frenkie de Jong had als jong voetballertje, maar er is meer wielervoetbalnieuws deze dagen.

Bakens verzetten naar het asfalt?

Ajax en Adidas lanceren namelijk vandaag een officieel Ajax wielertenue met alles erop en eraan. Op het voetbalveld (en daarnaast) gaat het dit seizoen wat minder, daarom verleggen de Amsterdammers de bakens misschien maar naar het asfalt...

Feit is dat er een mooi zwart tenue met roodwitte accenten verkrijgbaar is - die schoenen daar moet je zelf maar even echte koersschoenen bij bedenken.

Zien we ras-Amsterdammer Dylan Groenewegen hier nog eens in rijden? Of Merijn Zeeman, die Ajax al meerdere malen aanhaalde als voorbeeld voor Visma | Lease a Bike (uiteraard toen het nog veel beter ging met de Amsterdamse voetbalclub)?

Bauke Mollema en Dylan van Baarle zien we in ieder geval níét in het Ajax-wielershirt, zij zijn hartstochtelijk supporter van Feyenoord. Steven Kruijswijk zullen we er ook niet in zien rondrijden, hij is voor PSV.

Foto's

Hieronder swipe je door de foto's, waarbij je een wiel krijgt van Ajax-icoon Sjaak Swart en zie je het gehele tenue. Je kunt het bestellen bij de officiële Ajax-kanalen.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC Ajax (@afcajax)

Wielrenners met voetbalverleden

Mathieu van der Poel heeft dus een voetbalverleden, maar er zijn er veel meer - we stelden al eens een heel elftal inclusief bank samenwe stelden al eens een heel elftal inclusief bank samen.

Natuurlijk is Remco Evenepoel de eerste naam die opkomt bij de combi wielrennen/voetballen. Hij zat in de jeugdopleiding van PSV en Anderlecht en speelde ook voor de jeugdelftallen van het nationale team van België.

Maar ook bij de vrouwen is bijvoorbeeld Fem van Empel een renster met een voetbalverleden. En dat is bij haar nog niet eens zo lang geleden, want de wereldkampioene veldrijden maakte pas vrij laat de keuze om zich volledig op het fietsen te richten.

Pelotonpraat
  • Beeld: Instagram Adidas/Ajax