Mathieu van der Poel bezorgt Ayden (7) dag van zijn leven: 'Je zag Mathieu kijken naar zijn drinkbus en die naar Ayden gooien!'

Na al dat gedoe over boeroepers en biergooiers is er ook veel moois uit de koers te melden. Dit verhaal bijvoorbeeld.

Paris - Roubaix elite men 2024

Mathieu van der Poel beleeft het voorjaar van z'n leven. In Milaan-Sanremo hielp hij Jasper Philipsen aan de zege en in Parijs-Roubaix en de Ronde van Vlaanderen haalde hij zelf twee keer uit.

Bier en boegeroep

Na indrukwekkende solo's schreef hij de Ronde voor de derde keer op z'n naam en Parijs-Roubaix voor de tweede maal, nadat hij er vorig jaar ook al won.

Toch werden die prachtige zeges enigszins overschaduwd door het randgebeuren. Een enkele 'wielerfan' is namelijk niet gediend van de wereldkampioen en gaat z'n boekje te buiten langs de kant van de weg.

In Vlaanderen kreeg hij bier en boegeroep over zich heen op de Oude Kwaremont en gisteren was er ook weer een bierdouche en gooide een vrouw, naar het lijkt bewust, een petje richting het achterwiel van Van der Poel (beelden daarvan zie je hier).

Ayden is er stil van

Maar er gebeurt gelukkig ook veel moois langs de kant van de weg, ook met Mathieu van der Poel als hoofdrolspeler. Het Nieuwsblad maakt melding van het mooie verhaal van de zevenjarige Ayden.

Het jochie stond in zijn eigen (door Van der Poel gesigneerde) regenboogtruitje langs het parkoers en beleefde dankzij Mathieu van der Poel nog een keer de dag van z'n leven.

"Ayden is zot van Mathieu en had zijn truitje aangetrokken om met volle overgave te supporteren. Ayden zag Mathieu afkomen en was al volop aan het roepen. Je zag Mathieu kijken naar zijn drinkbus, om die dan naar Ayden te gooien. Hij was er zelfs even stil van, en om hem stil te krijgen, dat is moeilijk hoor!"

Pelotonpraat
  • Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos © 2024