De Mond tot Kont Challenge: deze toertocht wil je absoluut rijden! (vanwege diverse redenen..)

Nee, dit is niet wat je (misschien) denkt. Dit gaat om een ludieke, maar heel zware toertocht. Maar er is wel een reden voor de bijzondere naam...

Het wielerseizoen is voor ons amateurs ook weer begonnen. Het afgelopen weekend konden we zelfs al even in kort-kort rijden - helaas is het van korte duur en komt er straks ook weer rotweer aan.

Dat betekent ook dat de tijd van de toertochten is aangebroken. Misschien rijd je aanstaande zaterdag wel de Amstel Gold Race (met overigens heel lekker weer!) of heb je al een ander mooi doel in dit voorjaar of deze zomer om voor te trainen.

Van Egmond naar Rectum

Als dat nog niet zo is en je wel op zoek bent naar een mooie uitdaging, dan hebben wij nog wel wat voor je: de Mond tot Kont Challenge.

Dat klinkt niet direct als een wielertoertocht, maar is het wel degelijk. En ook nog een heel zware maar nobele. Hij is namelijk in het leven geroepen door de Maag Lever Darm Stichting. Ze leggen uit:

"Met de aftrap in Egmond (Noord-Holland) en finish in Rectum (Overijssel) zetten deelnemers zich letterlijk in voor de spijsvertering. De opbrengst van de Challenge is bestemd voor wetenschappelijk onderzoek naar spijsverteringsziekten. "

Pittige uitdaging

"De Mond tot Kont Challenge is een pittige uitdaging. Vanwege de afstand (250 kilometer) en de tijdsduur (maximaal 13 uur) is de tocht geschikt voor fitte fietsers die een uitdaging niet uit de weg gaan én die zich willen inzetten voor een goed doel."

Hier kun je je inschrijven voor de challenge. De deelnemers kunnen een actiepagina aanmaken en zich laten sponsoren tijdens deze tocht. Je kunt de onderneming solo doen of in teamverband. Hij zal op zaterdag 8 juni plaatsvinden.

De MLDS hoopt op een opbrengst van tenminste 60.000 euro. Jochem Uytdehaage is ambassadeur van het evenement en fietst zelf ook mee. Elke deelnemer krijgt een gesigneerd exemplaar van zijn boek 'Opgeladen' cadeau

Zelf in het zadel
  • Beeld: South Park / Wikipedia