Mooi evenement! Wielerkennisfestival met trainer Mathieu van der Poel en Mega Wielerpubquiz

Je kunt zelf fietsen, maar het beste alternatief daarna is dit festival dat helemaal om wielrennen draait.

Nu de lente aanbreekt, breekt ook het festivalseizoen weer aan. Dat houdt in: met je tentje naar een weide gaan gaan die wordt omgetoverd tot poptempel, maar je kunt dit voorjaar ook je helemaal onderdompelen in het wielrennen.

Sprekers

Zo'n twee weken voor de Tour de France in Italië begint, staat op 15 juni namelijk Het Grootste Wielerkennisfestival van Nederland op het programma in Deventer (hier kun je kaarten bestellen).

De organisatie pakt flinkt uit met een vol programma waarin alles aangaande wielrennen te berde wordt gebracht. Van pure wielerromantiek met Bert Wagendorp en anderen die over de Italiaanse legende Gino Bartali praten tot en met voedingtips voor de recreatieve wielrenner.

Daarnaast geven ook wielerschrijvers als Menno Haanstra (schreef het boek Fabio & Julius over de wielervrienden Fabio Jakobsen en Julius van den Berg) en Nando Boers (schreef het boek Het Plan over Jumbo-Visma) acte de présence.

Quiz en trainer van Mathieu van der Poel

Maar het uithanghangbord van het festival is toch wel Kristof De Kegel. De Belg was jarenlang de trainer van Mathieu van der Poel (en is nu nog steeds de trainer van Puck Pieterse) en zal de fijne kneepjes van de wielertraining bespreken.

Uiteraard kan een wielerkennisfestival ook niet zonder wielerquiz en dus is die er ook. Hij wordt zelfs geafficheerd als de grootste wielerpubquiz van Nederland!

Pelotonpraat
  • Beeld: hetgrootstewielerkennisfestival.nl