🎥 Geen solo Van der Poel in Amstel? Dan maar acrobatiek op de fiets... Bidonbunnyhop deluxe!

Mathieu van der Poel viel gisteren even niet op met een lange solo, maar hij deed wel op een andere manier van zich spreken. Fietsacrobatiek in optima forma!

Het hoogtepunt van Mathieu van der Poel in de Amstel Gold Race was dat hij heel handig over een bidon heen bunnyhopte die een collega wat onhandig via de berm op de weg gooide. Voor de rest reed hij een anonieme koers en werd 22ste.

Maar dat bunnyhopje was wel heel knap gedaan! En zoals Marc Sergeant al zei in zijn interessante analyse van de koers: als je in de finale van een koers van meer dan 250 kilometer nog zo scherp bent, dan ben je ook niet helemaal aan het eind van je Latijn.

Handig hoppen

Hieronder kun je die snelle reflex in de vorm van een handig bunnyhopje nog eens zien. Wij gewone stervelingen - en de rest van het profpeloton - zouden de bidon waarschijnlijk zo snel niet eens zien en zouden al helemaal niet in staat zijn er zo handig overheen te hoppen.

Mathieu van der Poel, als hij niet met een solo iedereen naar huis rijdt, doet hij wel weer iets anders dat opvalt. Never a dull moment!

Luik-Bastenaken-Luik

Volgende week zien we hopelijk weer meer van Van der Poel dan alleen een mooi bunnyhopje over een bidon heen. Hij is inmiddels alweer naar Spanje vertrokken om in het mooie weer (jaloers!) de laatste accenten te leggen voor zijn laatste wegwedstrijd van het voorjaar: Luik-Bastenaken-Luik.

Daarin zal de tegenstand wat groter zijn dan in de Amstel Gold Race, want dan staat ene Tadej Pogacar aan het vertrek. De twee rijden na Milaan-Sanremo eindelijk weer eens tegen elkaar. Wat het seizoen van Van der Poel daarna brengt is nog in het ongewisse.

Na zo'n geweldig voorjaar valt het zeker niet uit te sluiten dat hij zijn zinnen zet op de olympische wegrit en het mountainbiken toch even laat voor wat het is - de olympische wegrit in Parijs hem op het lijf geschreven qua parkoers.

Pelotonpraat
  • Beeld: screenshot Eurosport