🎥 Uitzinnige Alison Jackson gaat helemaal uit haar dak na zege in Vuelta

De 35-jarige Canadese schreef de tweede etappe in de Vuelta op haar naam en daar was ze duidelijk heel erg blij mee.

Jackson

Alison Jackson heeft in de tweede etappe van de Vuelta Femenina eindelijk nog eens mogen juichen. Het was al geleden van Parijs-Roubaix 2023 dat de Canadese kampioene van EF Education-Cannondale nog eens een UCI-koers won.

In Roubaix maakte de wielerwereld vorig jaar kennis met haar extraverte karakter en danspasjes. Na haar zege in de Vuelta was het opnieuw van dat. In finishplaats Moncófar ging Jackson helemaal uit haar dak.

Op de grond gewerkt

Ze vloog al haar ploeggenotes in de armen. Eentje werd zelfs bijna op de grond gewerkt en ook de camera moest het ontgelden. Vervolgens haalde ze ook weer haar beste danspasjes boven. De hilarische beelden kan u hieronder bekijken.

Reactie Allison Jackson

"Ik voelde het vuur om deze koers te winnen", sprak ze in het flashinterview. "Ik zat gewoon in de juiste positie op het juiste moment dankzij mijn team. Overal rond me vielen er rensters, maar ons groepje is er van gevrijwaard."

"Dan trok mijn ploeg de sprint aan en wist ik dat er niemand meer over zou komen. We zijn een hechte groep aan het worden. Dat tonen we nu in de Vuelta. Iedereen geloofde in me - van staf tot rensters. Hier winnen is weer een mooie toevoeging aan mijn palmares."