Yves Lampaert ziet zijn woorden gestolen worden als verkiezingsslogan (maar kan er om lachen)

Nee, het is geen 'Y(v)es we can' en ook niet Obama die de woorden gebruikt van Lampaert, maar een Vlaams politicus kopieerde wel de woorden van de West-Vlaming.

yves lampaert portret

Het was zeker niet het voorjaar van Yves Lampaert met een zeventiende plaats in de Bredenen Koksijde Classic als beste resultaat in een Vlaamse voorjaarskoers, maar toch gebruikte een Vlaams politicus de West-Vlaamse renner van Soudal Quick-Step als inspiratiebron voor zijn verkiezingsslogan.

'Just a farmer's son from Belgium'

Nou ja, inspiratiebron... De CD&V-politicus Bram van Hecke (CD&V is het CDA van Vlaanderen) kopieerde woorden van Yves Lamapert letterlijk voor zijn campagne voor de Europese verkiezingen van zondag 9 juni (in Nederland zijn die verkiezingen op donderdag 6 juni omdat we hier geen verkiezingen op zondag houden).

Na zijn verrassende tijdritzege in de openingsetappe van de Tour de France van 2022 in Denemarken sprak Yves Lampaert in alle euforie en verbazing de woorden 'I'm just a framer's son from Belgium' en die woorden vond Van Hecke ook toepasselijk voor zijn campagne.

"Ik kom op voor het Europees parlement en de boodschap die ik wil meegeven is dat we meer boerenverstand nodig hebben in Europa. Yves gebruikte die woorden vanuit een andere optiek, maar Europa heeft iemand nodig met simpel boerenverstand en aangezien ik van boeren toch wel wat afweet…", zegt de politicus annex boerenzoon in Het Nieuwsblad.

Een reactie van Lampaert lees je onder de tweet

Lampaert vindt het prima

Die andere boerenzoon, Yves Lampaert, kan er wel om lachen en vindt het geen probleem dat zijn woorden nu een politieke slogan zijn.

"Het waren ook maar woorden bij een interview. Een beetje een emotie van het moment. Die woorden hebben mij echter nog wel even achtervolgd, tot op vandaag nog zelfs. Goed dat die andere boerenzoon de woorden nieuw leven inblaast, maar dan met een andere betekenis."