🎥 Vluchter Pelayo Sanchez klopt Julian Alaphilippe in graveletappe Giro

De Spanjaard Pelayo Sánchez (Movistar) heeft in de zesde Giro-etappe de grootste overwinning uit zijn nog prille carrière geboekt! 

Sanchez

Vandaag stond in de Giro d'Italia de gevreesde graveletappe op het programma. De renners moesten 180 kilometer, waarvan 11.6 kilometer onverharde wegen, en twee gecategoriseerde beklimmingen in Toscane zien te overwinningen. In de finale ging het voortdurend op en af.

Het duurde een tijdje voor een vroege vlucht tot stand kwam. Op 84 kilometer van de finish gebeurde het dan toch. Kaden Groves deed een gooi naar de volle buit bij de tussensprint. Julian Alaphilippe, Luke Plapp, Matteo Trentin, Pelayo Sanche en Filipo Fiorelli sprongen in zijn wiel en weg waren ze. Later kwam ook Andrea Vendrame nog aansluiten.

Op de eerste grindstrook trok Plapp ten aanval. Alaphilippe riep hem weer tot de orde. Even later deed de Australiër een nieuwe poging. Enkel Alaphilippe en Sanchez konden volgen. De rest haakte af.

Op 4.5 kilometer van de streep kreeg Plapp het moeilijk op een pittig klimmetje, maar na de top pikte hij zijn wagonnetje weer aan bij Alaphilippe en Sanchez. De drie bleven uit de greep van het jagende peloton en gingen in Rapolano Terme sprinten om de zege. Alaphilippe zette als eerste aan, maar Sanchez trok aan het langste eind. Beelden en uitslag:

De klassemtsmannen reden broederlijk samen over de finishlijn en Tadej Pogacar behoudt zijn roze trui. Morgen staat een individuele tijdrit op het programma. De renners moeten 40.6 kilometer tegen de klok rijden. De finish ligt in Perugia, op een klim van 6.6 kilometer aan 4.1%.

Nieuws
  • Cor Vos