Tour 2019: Astana met ijzersterke selectie naar Frankrijk

Astana heeft een ijzersterk collectief geformeerd voor de Tour de France. Kopman is Jakob Fuglsang, die na zijn geweldige seizoen als een van de favorieten geldt.

Fuglsang
  • Afbeelding van Astana Astana
  • Afbeelding van Jakob Fuglsang Jakob Fuglsang

De Deen is een van de smaakmakers van dit seizoen. Al vroeg in het jaar won Fuglsang de Ruta del Sol, terwijl hij in het vervolg podiumplaatsen pakte in de Strade Bianche (2de), Amstel Gold Race (3de) en Waalse Pijl (2de). Pas in Luik-Bastenaken-Luik kreeg Fuglsang loon naar werken met een prachtige zege. Daarmee was de koek echter nog niet op, want ook na zijn sterke voorjaar bleef hij zijn niveau houden. Fuglsang won onlangs nog de Dauphiné. 

Rondom de ex-mountainbiker is een ijzersterk team samengesteld. Met Gorka Izagirre, Pello Bilbao (onlangs nog winnaar van twee ritten in de Giro d'Italia), Luis Leon Sánchez, Alexey Lutsenko en Omar Fraile kan de Kazachse formatie een hoop uitrichten in het midden- en hooggebergte, terwijl Magnus Cort en Hugo Houle op het vlakke en in de ploegentijdrit hun steentje bij kunnen dragen. 

Sportief directeur Dmitry Fofonov heeft het volste vertrouwen in zijn team. "Uiteindelijk kan maar één team de Tour de France daadwerkelijk winnen. We zullen zien waartoe deze ploeg in staat is. We zijn er klaar voor om voor het best mogelijke resultaat te strijden."