Tadej Pogacar klopt Filippo Ganna in Giro-tijdrit van 40 kilometer

De Sloveen smeerde zijn grootste belagers veel tijdsverlies aan en staat nu nog steviger in het roze.

Pogacar

In de Giro d'Italia stond op dag zeven een individuele tijdrit van Foligno naar Perugia op het programma. De renners moesten 40.6 kilometer afleggen. De aankomst lag op een klim van 6.6 kilometer aan 4.1% gemiddeld.

Topfavoriet Filippo Ganna ging vroeg van start en zette ondanks een botsing met een onvoorzichtige fan een kanontijd neer. De Italiaanse tijdritkampioen klokte af op een gemiddelde snelheid van 46.831 km/h.

Het leek er lange tijd op dat Ganna de tijdrit ging winnen, maar er was er nog ééntje sneller. Tadej Pogacar maakte geen indruk in het eerste deel, maar herpakte zich op de slotklim en deed 17 seconden beter dan de Italiaan. Magnus Sheffield is derde op 49 seconden van de winnaar.

Thymen Arensman werd knap vierde op een minuut. Geraint Thomas kreeg maar liefst twee minuten aangesmeerd. Cian Uijtdebroeks presteerde onder de verwachtingen en verloor 2'55". Hij is zijn witte leiderstrui kwijt.

Results powered by FirstCycling.com

Pogacar heeft na zijn fenomenale race tegen de klok veel schade aangericht in het algemene klassement. Hij verdedigt nu een voorsprong van 2'36" op zijn dichtste belager Daniel Felipe Martinez. Geraint Thomas volgt op 2'46". Ben O'Connor staat vierde op 3'33" en Luke Plapp volgt op 3'42".

Nieuws
  • Cor Vos