🎥 Puck Pieterse verlengt Europese titel mountainbike in barre omstandigheden

Puck Pieterse heeft zich voor het tweede jaar op rij tot Europees kampioene cross-country gekroond. 

Pieterse

Het Roemeense skioord Cheile Gradistei vormde dit weekend het decor van de Europese kampioenschappen mountainbike. Regerend wereldkampioene Pauline Ferrand-Prévot en titelverdedigster Puck Pieterse waren de twee grote topfavorieten.

De mountainbikesters moesten niet alleen afrekenen met zware beklimmingen en gevaarlijke afdalingen, maar ook met barre weersomstandigheden. Het was koud, het regende, er hing bizar veel mist en op de toppen van de bergen lag er zelfs wat verse sneeuw.

Pieterse en Prévot trokken het zich niet aan. Ze reden al snel weg van de concurrentie. Bergop was Prévot duidelijk de sterkste, maar Pieterse slaagde er in de afdalingen telkens weer in om de kloof met de Française dicht te rijden.

Val Prévot

Plots sloeg bij Prévot het noodlot toe. Ze maakte een technisch foutje met mechanische pech tot gevolg. Een Europese titel mocht ze op haar buik schrijven. Niet veel later gooide de viervoudige wereldkampioene de handdoek in de ring. Donderdag veroverde ze wel goud op het EK shorttrack.

Pieterse kreeg op die manier een vrijgeleide voor haar tweede Europese titel op rij. De Oostenrijkse Mona Mitterwallner kwam binnen op een flinke minuut en verovert zilver. Het brons is voor de Duitse Nina Benz. De Nederlandse Anna Terpstra werd knap zesde. Na de finish hadden sommigen het zo koud dat ze met een dekentje moesten opgewarmd worden. Beelden en uitslag:

Pieterse focuste zich na het klassieke voorjaar op het mountainbiken en won in Eupen meteen haar eerste wedstrijd. Op het EK shorttrack veroverde ze zilver en zondag werd ze Europese kampioene cross-country. Het grote doel is om komende zomer een gouden medaille te veroveren op de Olympische Spelen in Parijs.

Nieuws
  • Cor Vos