Pogacar drinkt soms bier tijdens rittenkoers: 'Bevorderlijk voor het herstel en helpt om te relaxen'

De Sloveen bewijst dat je niet als een pater hoeft te leven om de beste renner ter wereld te zijn!

Pogacar

Bier drinken tijdens een rittenkoers is in principe uit den boze. Zo werd Andy Schleck ooit door zijn eigen ploeg uit de Vuelta gezet omdat hij tijdens de rustdag de bar van het hotel opzocht. Bij Visma - Lease a Bike krijg je als renner vast en zeker ook een klap om je oren als je alcohol durft te nuttigen.

Bij UAE Team Emirates denken ze daar anders over. Zo werkt Tadej Pogacar af en toe eens een biertje naar binnen tijdens een rittenkoers om tot rust te komen. Dat vertelt zijn manager Alex Carera in een interview met Het Laatste Nieuws. "Het is nog niet gebeurd in deze Giro. Voordien wel."

"De avond voor de slotrit van de Ronde van Catalonië heeft Tadej lang met mij zitten praten en één pintje gedronken. Eentje kan geen kwaad. Het is bevorderlijk voor het herstel en helpt om relax te worden. En raad eens wie de slotrit in Catalonie won?”

(Lees verder onder de beelden waarin Pogacar bewijst dat hij er wel wat van kan)

In het peloton zijn de meningen over alcohol tijdens een grote ronde duidelijk verdeeld. Zo zou vooral bij de Franse ploegen het bier rijkelijk vloeien. Richard Plugge noemde alcohol dan weer 'vergif' toen hij vorig jaar renners van Groupama-FDJ tijdens de Tour halve liters naar binnen zag werken.

Volgens Carera kan het allemaal geen kwaad en mag de boog niet altijd gespannen staan. "De wielersport is de voorbije jaren veel veranderd, maar het hoofd van de renner is nog steeds belangrijker dan de benen."