🎥 Oppermachtige Jonathan Milan sprint naar derde ritzege in Giro d'Italia

De snelle Italiaan van Lidl-Trek heeft zijn Maglia Ciclamino nog wat extra in de verf gezet. 

Milan

Vandaag stond in de Giro d'Italia een biljartvlakke etappe van Riccione naar Cento op het programma. Een aangekondigde massasprint dus, al kon de wind een spelbreker zijn. Op 62 kilometer van de finish gingen de mannen van INEOS Grenadiers ook effectief versnellen en werd het peloton in stukken gescheurd.

De vroege vlucht met drie Italianen moest eraan geloven. Tadej Pogacar draaide mee voorin, Jonathan Milan had de slag gemist. Na veel moeite kon de drager van de paarse trui alsnog de oversteek naar de eerste waaier maken. Daarna keerde de rust in het peloton terug.

Op 30 kilometer van de streep glipten Dries De Pooter en Martin Marcellusi weg uit het peloton, maar de twee opportunisten werden 20 kilometer later weer bij de lurven gegrepen.

In Cento werd er zoals verwacht gesprint om de zege en trok Jonathan Milan aan het langste eind. De Pool Stanisław Aniołkowski (Cofidis) werd tweede, voor de Duitser Phil Bauhaus (Bahrain-Victorious). Tim van Dijke (Visma - Lease a Bike) is knap 4e. Beelden en uitslag:

In het algemene klassement vinden geen verschuivingen plaats. Morgen wordt er voor de tweede keer in deze Giro tegen de klok gereden. De individuele tijdrit is 31,2 kilometer lang en het parkoers is zo vlak als het maar kan.

Nieuws
  • Cor Vos