Filippo Ganna klopt Tadej Pogacar in biljartvlakke Giro-tijdrit, Arensman knap derde

In de eerste tijdrit van de Giro d'Italia werd Filippo Ganna nog genekt door het slotklimmetje, maar in de tweede tijdrit was hij wél de snelste!

Ganna

In de Giro d'Italia stond vandaag een tweede individuele tijdrit op het programma. In tegenstelling tot de eerste tijdrit, liep het parkoers deze keer van start tot finish over biljartvlakke wegen. De totale afstand bedroeg 31,2 kilometer.

Topfavoriet Filippo Ganna reed maar liefst 53.435 km/h gemiddeld. Niet te kloppen zou je denken, maar Tadej Pogacar ging furieus van start en was aan het eerste tussenpunt vier seconden sneller! De Sloveen hield echter niet stand en was aan de finish 30 seconden trager dan de Italiaanse tijdritkampioen, goed voor een tweede plek.

Pogacar verstevigt wel weer zijn leiderspositie in het algemene klassement. Thymen Arensman is knap derde op 1'07" en stijgt in het algemene klassement van plek 10 naar plek 6. Geraint Thomas zette de vierde snelste tijd neer. Hij was 1'14" trager dan Ganna. In het algemene klassement wipt Geraint Thomas over Daniel Felipze Martinez. De volledige top-10:

Morgen is het hoogdag in de Giro, want dan staat de koninginnenrit op het programma. Het gaat een hele dag op en af. De finish ligt bergop op 2387 meter hoogte in skigebied Livigno.

Nieuws
  • Cor Vos