🎥 Nederlander Tibor del Grosso wint allereerste editie GP New York

De wereldkampioen veldrijden bij de beloften heeft op een bijzondere locatie zijn eerste wegkoers van het seizoen gewonnen. 

Del Grosso

Alle aandacht ging zondag naar de koninginnenrit in de Giro d'Italia, maar ook elders werd er gekoerst. Zo schreef de Noorse veteraan Alexander Kristoff de Antwerp Port Epic op zijn naam. Een kleine 6000 kilometer verder won Tibor del Grosso de allereerste editie van de Gran Premio New York City.

De GP New York is een gloednieuwe koers die wordt verreden in de grootste stad van de Verenigde Staten. Het centrum van The Big Apple werd evenwel vermeden. De start lag op de beroemde George Washington Bridge. Vervolgens trok het peloton in noordelijke richting langs de Hudson rivier om dan terug te keren naar de finish die vlakbij de start lag.

Het parkoers was 136 kilometer lang en bevatte enkele klimmetjes. De laatste hindernis lag op drie kilometer van de finish. Drie renners gingen sprinten om de zege. Tibor del Grosso, die voor de opleidingsploeg van Alpecin-Deceuninck rijdt, trok aan het langste eind.

De 20-jarige Nederlander klopte de Colombiaan Wilmar Paredes (Team Medellín) en Johannes Adamietz (Lotto Dstny Development Team). De Belg Milan Donie (Lotto Dstny Development Team) viel net naast het podium. De beelden:

Del Grosse boekt zo zijn eerste zege van het seizoen op de weg. Afgelopen winter veroverde hij de wereldtitel veldrijden bij de beloften en schreef hij vier wereldbekermanches op zijn naam.

Nieuws
  • Cor Vos