šŸŽ„ Twee skiĆ«nde broers springen (en doen backflip!) over Pogacar op Mottolino

Op de flanken van de Mottolino lag er zoveel sneeuw dat er niet alleen gefietst, maar ook geskied werd!

Pogacar

Tijdens de koninginnenrit in de Giro d'Italia lag er op de flanken van slotklim Mottolino nog flink wat sneeuw op de flanken. Het inspireerde twee Italiaanse broers om een straffe stunt op hun skilatten uit te halen en dat leverde schitterende beelden op.

Miro en Flora Tabanelli skiƫden langs de flanken van de berg naar beneden. Op de plek waar die flank onderbroken wordt door een weg, lag een jump. De Tabanelli's konden op die manier over de weg springen. Dat deden ze net toen Tadej Pogacar in zijn roze trui passeerde.

EĆ©n van de twee broers deed tijdens zijn sprong over de Sloveen zelfs een backflip. Dat leverde een geweldige foto op, die geschoten werden door ex-renner en wielerfotograaf LeĢon van Bon. Hij wist wat de twee Italianen van plan waren en had daarom op die plek postgevat.

De foto kan u hieronder bekijken. Voor wie denkt dat het om photoshop gaat, is er nog een video van de sprong. Tot slot heeft het Instagrammer 'woutvanart' voormalig schansspringer Primoz Roglic in de foto gephotoshoped.

Skiƫrs die over een peloton springen is nieuw, maar het gebeurt wel vaker dat mountainbikers in de Tour over het peloton jumpen. Zo zagen Armstrong & co tijdens de Tour van 2002 iemand met zijn mountainbike over hen vliegen op Col du Galibier. Na een sprong van 12 meter lang en 7 meter hoog, kwam hij bij de landing wel pijnlijk ten val. De beelden kan je hier bekijken.