Tadej Pogacar lovend over nummer twee Pellizzari: 'Ik bewonder hem, hij stuurde me pas een foto die we in 2019 hebben gemaakt'

Tadej Pogacar boekte zijn vijfde ritzege deze Giro d'Italia. 

Pogacar

Rafal Majka vertelde na afloop dat ze binnen UAE Team Emirates helemaal niet voor de ritzege zouden gaan, maar door het harde werk van Movistar bleven de vluchters binnen schootsafstand. In de slotkilometer haalde Pogacar de laatste vluchter, Giulio Pellizzari, bij en reed hij vervolgens naar de dagoverwinning.

"Het was een goede kopgroep voor ons", begon Pogacar zijn verhaal over de zestiende rit. "Movistar bleef rijden en reed het peloton terug tot de aanvallers. Op de voorlaatste klim gingen ze heel hard, maar de laatste twee kilometer besloten we de controle weer te nemen en vervolgens zei Rafal dat we moesten proberen om gaten te slaan."

Foto

Na afloop sprak Pogacar zich lovend uit over Pellizzari, die hij de ritoverwinning leek te gunnen. Alleen kwam Martínez nog terug en had de Sloveen dan bovendien bijna moeten remmen. "Ik dacht dat hij zou winnen, maar hij bleek nog dichterbij dan ik dacht. Ik ben blij dat hij nog tweede kon worden."

"Ik bewonder hem deze Giro. Hij stuurde me een foto die we in 2019 hebben gemaakt in Strade Bianche. Hij was nog een kind, en ik was ook nog een kind. Dat was een mooie herinnering. Hij doet het harstikke goed en misschien kan hij nog een rit winnen deze week." Na afloop besloten Pogacar en Pellizzari shirtjes te ruilen.

Nieuws
  • Cor Vos