Mooie (en zware) tocht voor goede doel! De Coast to Coast Challenge, die niet voor niets van Zoutkamp naar Zoutelande gaat

De Nierstichting heeft een mooie, maar ook heel zware uitdaging bedacht: de Coast to Coast Challenge, op de fiets door maar liefst negen provincies. 

gezin met wielrenners

Je kunt natuurlijk voor je sportieve uitdaging van deze zomer naar het buitenland, maar waarom zou je dat eigenlijk doen als ons eigen land zoveel moois te bieden heeft en je bovendien ook nog een goed doel kunt steunen?

Van Zoutkamp naar Zoutelande

Bij de Coast to Coast Challenge die de Nierstichting in het leven heeft geroepen zie je heel veel van dat moois, want tijdens deze monsterrit doorkruis je in 500 kilometer maar liefst negen provincies. Uiteraard doe je dat op 29 en 30 juni niet alleen (mag wel trouwens...), maar kun je een team vormen met vrienden of collega's.

Onder het motto 'Samen fietsen tegen nierziekten' is het de bedoeling om zoveel mogelijk geld in te zamelen; minimaal 500 euro per deelnemer, voor iedere weggetrapte kilometer een euro. Het evenement start in het Groningse Zoutkamp en finisht in het Zeeuwse Zoutelande.

Te veel zout

Je hebt het waarschijnlijk door: dat zijn twee plaatsnamen waar het woord 'zout' in voorkomt. Dat is niet voor niets, want in Nederland hebben zo'n 1,7 miljoen mensen (bijna tien procent van de bevolking!) chronische nierschade. Het wordt straks wereldwijd doodsoorzaak nummer vijf, als we niet in actie komen. En veel nierschade ontstaat (onder andere) doordat we met z'n allen veel te veel zout eten.

Vorig jaar werd in de eerste editie van de Coast to Coast Challenge al 125.000 euro opgehaald en jij en je potentiële teamgenoten kunnen nu helpen voor een nog hoger bedrag te gaan, waar je bovendien ook nog eens een onvergetelijke ervaring voor terugkrijgt. Via deze link vind je meer informatie en kun je je inschrijven. Wees er snel bij, want de inschrijving sluit op 1 juni en al 85 procent van de plekken is vergeven!

Zelf in het zadel
  • Nierstichting