Gravelaar Ivar Slik in Amerika aangereden door auto en belandt in ziekenhuis

In aanloop naar Unbound, de grootste gravelwedstrijd van de wereld, 'een rondje klotenieuws', zoals maatje Thijs Zonneveld het noemt. Slik werd buiten bewustzijn afgevoerd naar het ziekenhuis.

ivar slik rijdt over een onverharde weg

Het zijn woorden die je liever niet wil lezen als je door Instagram scrolt. Maar wie de accounts van Thijs Zonneveld, Jasper Ockeloen en/of Niki Terpstra volgt, zag ze vermoedelijk wel voorbijkomen: een rondje klotenieuws uit Amerika.

Op auto gebotst, buiten bewustzijn naar ziekenhuis

De drie zijn daar met de zogenaamde 'Dutch Mafia', waar ook Laurens ten Dam en Thomas Dekker deel van uitmaken. Ook Ivar Slik hoort bij het gezelschap dat naar de Verenigde Staten afreisde voor een serie gravelwedstrijden met Unbound (320 kilometer!) begin juni als hoogtepunt.

Het klotenieuws gaat over hem. Zonneveld en de anderen schrijven in een gezamenlijk statement: "Gisteren is onze vriend Ivar bij een gezamenlijke trainingsrit rond Bentonville tegen een auto gebotst. Hij is buiten bewustzijn naar het ziekenhuis vervoerd, waar werd geconstateerd dat hij verschillende letsels heeft opgelopen."

Zware hersenschudding

Het verdict liegt er niet om. Slik liep een zware hersenschudding, een gebroken neus, een klein scheurtje in z'n schedel en uiteraard een hoop butsen, schaven en sneeën op.

Maar er is ook (relatief) goed nieuws, zo melden Zonneveld en co. "De artsen zijn positief. Hij is bij kennis, hij praat, hij beweegt zijn hele lichaam. Maar hij zal de komende dagen sowieso in het ziekenhuis worden gehouden zodat ze hem kunnen monitoren. We zijn heel blij met alle (professionele) hulp die hij krijgt en heeft gekregen. Hij is niet bereikbaar en hij zal voorlopig niet op de fiets zitten."

Nieuws
  • Cor Vos