🎥 Tadej Pogacar heeft weer aan één versnelling genoeg en zet concurrentie ook in Monte Grappa-rit op grote achterstand

Tadej Pogacar heeft ook de voorlaatste etappe op zijn naam geschreven. Andermaal stond er geen maat op hem. 

Pogacar

De voorlaatste etappe was loodzwaar met een dubbele beklimming van de Monte Grappa. De uitkomst van de etappe lag vooraf al zo goed als vast, want Tadej Pogacar had vooraf gezegd dat hij graag voor een zesde ritzege wilde gaan. Zo fietste UAE Team Emirates ook in de rondte. Gedecideerd namen ploegmaten als Vegard Stake Laengen, Mikkel Bjerg en Domen Novak de leiding over het peloton.

Daardoor kreeg een kopgroep met onder anderen Jimmy Janssens, Nicola Conci en Pelayo Sánchez slechts een voorsprong van maximaal zo'n drie minuten. Op de eerste passage van de Monte Grappa besloot Giulio Pellizzari nog eens aan te vallen. De Italiaan reed een flinke voorsprong bijeen en begon ook aan de tweede passage met een voorgift van zo'n twee minuten. Toen UAE Team Emirates besloot te versnellen was die voorsprong echter snel verdwenen.

Paret-Peintre

Zeker toen Pogacar besloot aan te vallen en meteen een groot gat sloeg. Geen concurrent deed ook maar een poging om mee te gaan met de Sloveen. In korte tijd reed de alleenheerser ook naar Pellizzari, die hij ook vrijwel meteen achterliet. Ver achter Pogacar ontstond een strijd om de ereplaatsen. Daniel Felipe Martínez, Einer Rubio en Antonio Tiberi kwamen naar voren als best of the rest.

Weer iets achter dat drietal reden Ben O'Connor en Geraint Thomas, die blij mochten zijn met Valentin Paret-Peintre (helper O'Connor). De Fransman zorgde ervoor dat het tweetal niet veel tijd verloor door de hele Monte Grappa voor zijn rekening te nemen, waardoor ze in de afdaling terug konden keren. Het gebeurde allemaal ver achter Pogacar, die zich vanaf nu volledig kan gaan focussen op de Tour de France.

Nieuws
  • Cor Vos