Nu in de winkel! Onze Tour de France-special met Roxane Knetemann als gast-hoofdredactrice!

Onze Tour de France-special is uit! Haal 'm snel in huis, want zoals onze gast-hoofdredactrice Roxane Knetemann het zegt: "We gaan een buitengewoon interessante wielerzomer tegemoet en met deze Tour-special van Wieler Revue zit u op de eerste rij!"

Tour special

De Tour de France-special van Wieler Revue kunt u hierrrrrr bestellen!

Wat mag u verwachten in onze Tour de France-special? Uiteraard staan we uitgebreid stil bij het parkoers van zowel de Tour de France voor mannen als die voor vrouwen. Bij zowel de mannen als vrouwen komen de favorieten aan bod en leest u hoe zij ervoor staan en waar hun kwaliteiten en zwakheden liggen!

Daar blijft het natuurlijk niet bij, want daarnaast spraken we meerdere renners waarvan we verwachten dat ze een grote rol zullen spelen komende zomer. Wat te denken van Jasper Philipsen, die vorig jaar vier ritten wist te winnen! "Liever de groene trui en geen ritzeges dan andersom. Die trui is me heel veel waard!"

Verder staan we uitgebreid stil bij de ploeg van topfavoriet Tadej Pogacar, die met speels gemak de Giro d'Italia won. We spraken Adam Yates, João Almeida en Juan Ayuso over hoe het is om voor de Sloveen te werken. "Ik heb Tadej er nog nooit af kunnen rijden op training."

We spraken ook uitgebreid met Matteo Jorgenson. De revelatie van Team Visma | Lease a Bike won Parijs-Nice door Remco Evenepoel te verslaan, maar in een grote ronde heeft hij nog nooit bewezen dat te kunnen. "Persoonlijk ben ik nog niet overtuigd van mijn kwaliteiten als klassementsrenner in grote rondes."

We hebben ook aandacht voor een Nederlander die in de Tour de France definitief zijn naam hoopt te vestigen: Marijn van den Berg. De renner van EF Education-EasyPost reed een goed voorjaar en is in de running voor een plekje in de Tour de France-selectie. "Ik heb toen zelfs overwogen om te stoppen en een maatschappelijke loopbaan op te bouwen."

Tot slot spraken we met Frans Maassen over zijn twintig jaar als ploegleider en vroegen we Matej Mohoric naar zijn mindset als wielrenner. "Plezier in de sport overwint altijd."

Tour de Femmes

Een aantal weken na de Tour de France voor mannen start de Tour de France Femmes. Met de start in Rotterdam en de finish op Alpe d'Huez is het een editie om extra naar uit te kijken! Onze gast-hoofdredactrice Roxane Knetemann vertelt uitgebreid over vrouwenwielrennen. "Het is zoveel makkelijker voor een vrouw om prof te worden dan voor een man."

Verder vroegen we ook Demi Vollering, Lorena Wiebes, Ellen van Dijk, Lucinda Brand, Jeroen Blijlevens, Christian Prudhomme en Marion Rousse naar de Tour de France Femmes. Genoeg leesplezier dus!