Laurens ten Dam over Gravel Unbound: 'Thomas Dekker op beste niveau sinds hij weer is begonnen met fietsen'

Laurens ten Dam eindigde in 2021 als tweede in Gravel Unbound. Ook dit jaar is hij weer van de partij.

Ten Dam

In zijn podcast Live Slow, Ride Fast kijkt hij vooruit naar de gravelkoers der gravelkoersen. Momenteel is hij met Thomas Dekker in de Verenigde Staten. Dit jaar heeft Ten Dam nog geen resultaten geboekt waar hij op kan bouwen, zo vertelt hij. "Drie jaar terug won ik Gravel Locos, vorig jaar zat ik overal kort bij, twee jaar terug ook."

"Dit jaar heb ik nog niet gereden dat ik dacht: ik ben in staat om hier even de koers te winnen. Dat vertrouwen heb ik niet opgedaan. Natuurlijk ben ik goed en mijn Join-score is sky high, maar het gaat erom dat je in de finale iemand de nek omdraait als dat kan. In die modus moet ik nog komen. Daar hebben we nog een paar dagen voor, maar dat is wel langzaam aan het komen."

Thomas Dekker

Vervolgens krijgt Ten Dam de vraag hoe Thomas Dekker ervoor staat qua conditie. "We moesten deze week minuutjes doen. Vijf keer één minuut volle bak aan het begin van de training, en mijn één minuut volle bak is toch anders dan die van Thomas. Daarom heeft hij ook zoveel koersen gewonnen. Hij zat daarna even op een high, maar daar hebben we hem weer vakkundig vanaf gereden, haha."

"Sinds hij weer begonnen is met fietsen, zit hij op zijn hoogste vormpeil. Hij is dus in zijn beste vorm van de laatste drie jaar. Sinds drie of vier maanden heeft hij ook Join aangezwengeld. Als hij er goed doorheen rolt zonder lekke banden en je weet hoe hij zich één dag helemaal uit elkaar kan trekken, dan zit er misschien iets in."