Danny Nelissen ziet Pogacar de dubbel winnen: 'Alleen Primoz Roglic zie ik in staat om hem te bedreigen'

Danny Nelissen blikt vooruit op de Tour en gelooft niet dat Vingegaard of Evenepoel de Sloveen kunnen bedreigen. Primoz Roglic wordt z'n grootste concurrent. 

tadej pogacar houdt de giro-trofee vast

Onze superdikke Tourspecial ligt in de winkel (en is hier online te bestellen). Deze editie is extra speciaal, want niemand minder dan Roxane Knetemann is onze gasthoofdredactrice. Samen met haar presenteren we vol trots uiteraard alles wat je moet weten over het parkoers. De gids staat ook boordenvol met interviews en reportages met/over iedereen die ertoe doet in de Tour de France (Femmes).

We voelen ook Danny Nelissen aan de tand in de rubriek De Stelling. Die stelling luidde deze keer 'Niemand maakt tijdens de Tour de France een kans tegen Tadej Pogacar'. Nou, daar heeft Nelissen wel een mening over...

Alleen Roglic bedreiging

"Alleen Primoz Roglic zie ik in staat om hem te bedreigen, maar het is stil rond hem de laatste tijd. Er is nog best wel wat tijd richting de Tour en ik hoop dat we een strijd zien tussen de grote 3, te weten Pogačar, Vingegaard en Roglic. Het zal heel belangrijk zijn voor Pogačar om goed te kunnen herstellen en niet ziek te worden tussen de Giro en de Tour."

"Zijn concurrenten hebben allemaal een gebrekkige voorbereiding gehad. Zeker Vingegaard met zijn klaplong, die heeft heel veel conditie verloren na de Ronde van het Baskenland. Die zie ik niet in topvorm verschijnen aan de start van de Tour. Vingegaard heeft erg lang op bed moeten liggen in het ziekenhuis en hij kon niet vervoerd worden."

Logica volgen

"Mij is altijd geleerd dat als je één dag niet fietst, moet je twee dagen trainen om dat in te halen. Als hij in mei en juni goed kan trainen is het mogelijk, maar tegen welke intensiteit heeft hij kunnen fietsen? Als je de logica een beetje volgt, dan kan Pogačar wel eens de Giro en de Tour gaan winnen."

"Ik vind niet dat je uit de Giro kunt concluderen dat Pogačar dominanter is dan ooit tevoren. Tegen wie wint hij daar? Ben O’Connor. Met alle respect maar dat is toch niet de grootste klassementsrenner. Ik heb Evenepoel nog niet genoemd voor de Tour. Hij heeft dan wel de Vuelta gewonnen, maar ik moet het met hem nog zien in het absolute hooggebergte van de Tour."