Vingegaard traint op hoogte in Tignes en zou op Mallorca tegen Deense topsporter gezegd hebben dat hij Tour rijdt

De grote vraag richting de Tour de France is hoe de selectie van Team Visma | Lease a Bike eruit gaat zien? 

Vingegaard

De belangrijkste vragen zijn of Wout van Aert en Jonas Vingegaard aan de start zullen staan in Firenze. Van Aert maakte onlangs zijn rentree in de Ronde van Noorwegen en gaat binnenkort op een hoogtestage van drie weken, zo schrijft Het Laatste Nieuws. Volgens de Vlaamse krant zou Van Aert naar de Tour de France gaan als hij dit programma goed weet te verteren.

De krant schrijft dat er nog veel werk aan de winkel is voor Van Aert. 'Zowel qua training als qua morfologie. Logischerwijs is Van Aert nog niet op zijn ideaal koersgewicht. Daar wil hij de komende weken aan werken. Van Aert slaapt deze week thuis in de hoogtetent. Zondag reist hij af naar Tignes.'

Vingegaard

In Tignes voegt hij zich bij Vingegaard, die sinds dinsdag in Frankrijk traint. Na een herstel/trainingsperiode in Denemarken en een op Mallorca lijkt de titelverdediger flinke stappen te zetten in zijn conditie. Manager Richard Plugge en trainer Tim Heemskerk lieten zich eerder ook al positief uit over het herstel van de Deen.

Het Laatste Nieuws schrijft dat Vingegaard op Mallorca tegen een Deense topsporter zou hebben gezegd dat hij de Tour de France rijdt. Perschef Sander Kleikers: "Uiteraard wil Jonas de Tour rijden, maar op dit moment kunnen we dat nog niet beslissen. Dat zal pas over twee weken zijn, wanneer we een beter zicht hebben op de fysieke paraatheid van Wout én Jonas."

Nieuws
  • Cor Vos