Danny Nelissen: 'Ik vind de suprematie van Pogačar en Van der Poel indrukwekkender dan die van Merckx'

Danny Nelissen vergelijkt Tadej Pogacar (en Mathieu van der Poel) met Eddy Merckx en trekt een opvallende conclusie. 

van der poel en pedersen bij een grote poster van eddy merckx

Onze superdikke Tourspecial ligt in de winkel (hier bestel je online!) En deze editie is extra speciaal, want niemand minder dan Roxane Knetemann is onze gasthoofdredactrice. Samen met haar presenteren we vol trots uiteraard alles wat je moet weten over het parkoers. De gids staat ook boordenvol met interviews en reportages met/over iedereen die ertoe doet in de Tour de France (Femmes).

We voelen ook Danny Nelissen aan de tand in de rubriek De Stelling. Daarin hebben we het over Tadej Pogacar en komt ook de vergelijking met Eddy Merckx aan de orde. Nelissen heeft een opvallende mening over De Kannibaal...

Tegen sigaarboeren

"Of Pogačar in de buurt komt van Eddy Merckx als grootste renner aller tijden? Ik vind Merckx sowieso niet de beste wielrenner ooit. Merckx was een echte prof die voor het grootste deel tegen sigaarboeren reed. Mensen die ernaast moesten werken omdat ze niet konden leven van hun sport. Het was een beetje de tijd van het vrouwenwielrennen van nu."

"Daarmee kun je het een beetje vergelijken. Er zijn rensters met gigantische contracten die geweldig voor hun sport kunnen leven en er is een hele grote groep die voor 500 euro en een shirt en een broek moeten fietsen."

Suprematie Pogacar en Van der Poel indrukwekkender

"Iedereen heeft het altijd over die honderden zeges van Eddy Merckx maar je mag je ook afvragen tegen wie hij die heeft gewonnen. Momenteel bestaat het peloton uit allemaal dikbetaalde profs. Nee ik vind de suprematie van Pogačar en Van der Poel indrukwekkender dan die van Merckx.”

We weten niet zeker of Nelissen na deze woorden België nog in mag... Sterkte, Danny!

Magazine
  • Cor Vos