Mads Pedersen opent Critérium du Dauphiné met eenvoudige sprintzege

Mads Pedersen heeft de eerste etappe van het Critérium du Dauphiné gewonnen. Hij was in de sprint verreweg de beste. 

Pedersen

Hoewel er in de beginfase de nodige klimkilometers overbrugd moesten worden, was het de sprinters er alles aan gelegen dat het voor hen zou zijn op dag één. Het is deze Dauphiné immers de enige kans voor de snelle mannen. Het was te zien aan de samenstelling van de kopgroep, want enkel Mark Donovan en Mathis Le Berre trokken ten aanval.

Het tweetal zou nooit kans maken op de dagzege, want ze werden al op ruim vijftien kilometer van de meet teruggehaald. Het peloton deed het relatief rustig aan in de voorfinale, maar toch werd het opgeschrikt door een kleine val. Steven Kruijswijk stond daar met de voet aan de grond, maar de Brabander kwam zelf niet ten val. Het grootste slachtoffer was James Whelan, die moest opgeven.

Perfect Lidl-Trek

Het wachten was op een ploeg die besloot het tempo te verhogen. Dat gebeurde op twaalf kilometer van de meet toen Nils Politt op een heuveltje versnelde en wat renners met zich meekreeg. Tot een goede samenwerking leidde dat echter niet en dus zat de poging van de hardrijder van UAE Team Emirates er snel weer op.

Op zo'n vijf kilometer van de meet liep de weg naar beneden en haalden de renners een snelheid van meer dan 75 kilometer per uur. Gelukkig ging alles goed. Voor Decathlon-Ag2r La Mondiale (Sam Bennett) en Lidl-Trek (Mads Pedersen) hadden veel werk verricht gedurende de dag, maar verder zijn er weinig sprinters van naam aanwezig in Frankrijk.

Het waren ook de ploegen die voorop de laatste kilometer ingingen. Vooral Pedersen werd uitstekend gebracht door onder andere teamgenoot Alex Kirsch en Ryan Gibbons. Bennett zat nog wel in het wiel van de Deen, maar moest snel gaan zitten en kwam niet meer in de buurt van de kopman van Lidl-Trek.

Nieuws
  • Cor Vos