Derek Gee verrast de grote kanonnen in Dauphiné en pakt eerste WorldTour-zege

Derek Gee (Israel - Premier Tech) heeft na twee nationale titels eindelijk zijn eerste koers bij de grote jongens gewonnen.

Gee

Op dag drie in de Dauphiné kreeg het peloton een zware heuveletappe voorgeschoteld. De finish lag in Les Estables, op een klim van 3.8 kilometer aan 4.8%. De zwaarste hindernis was Cote de Saint-Victor-sur-Arlanc (3.3 km, 8.8%). Een vermoeide Antonio Tiberi verscheen niet meer aan de start en Lars Boven gaf onderweg op.

Harry Sweeney (EF Education-Easypost), Nicolas Prodhomme (Decathlon-AG2R LaMondiale) en Remy Rochas (Groupama-FDJ) waren de namen van de drie vroege vlucchters. Op 35 kilometer van de finish sloot Christopher Juul-Jensen aan bij het koptrio. Primoz Roglic kwam ten val, maar hij lijkt er met wat kleerscheuren van af te komen.

Pas op de slotklim werden de vroege vluchters bij de lurven gegrepen. In het peloton stond de deur achteraan wagenwijd open. Krist Neilands gooide op een kleine kilometer van de top de knuppel in het hoenderhok. Het was evenwel Derek Gee die als eerste boven kwam en zijn eerste zege in de WorldTour boekte. De Canadees klopte de 21-jarige Fransman Romain Grégoire en de 20-jarige Brit Lukas Nerurkar. Beelden en uitslag:

Gee is ook de nieuwe leider in het algemene klassement. Remco Evenepoel en Primoz Roglic hielden zich koest en bolden drie seconden na de winnaar over de streep. Morgen staat een relatief vlakke tijdrit van 34,4 kilometer op het programma.

Nieuws
  • Cor Vos