Evenepoel na nieuwe dreun in Dauphiné: 'Nog werk op alle vlakken, maar ik panikeer niet'

Remco Evenepoel beschikt nog niet over zijn beste klimmersbenen, maar hij vertrouwt erop dat hij die over drie weken zal terugvinden. 

Evenepoel

Remco Evenepoel werd tijdens de koninginnenrit in het Critérium du Dauphiné voor de tweede dag op rij met de neus op de feiten gedrukt. De leider van het jongerenklassement kon bergop de besten niet volgen en moest al op 6 kilometer van de top van de loodzware slotklim lossen.

Hij strandde uiteindelijk op een 13e plek, op 1'46" van ritwinnaar Primoz Roglic. Evenepoel, die er vanwege een allergie een slechte nacht had opzitten, is niet verrast door het tijdsverlies. "Er is vandaag niets vreemd gebeurd, ik verwachtte dit vanochtend. In de vallei met 25 km te gaan, voelde ik al dat het niet goed zat", zei hij na afloop aan Het Nieuwsblad.

Geen paniek

"Ik had het al lastig op de voorlaatste klim, waar Bora aan het rijden was, maar heb doorgebeten. Er is dan ook nog tijd om beter te worden. Ik ben een renner die daarvoor koersen nodig heeft. Anders was ik hier niet geweest. Het is goed om zo af te zien, dat is goed voor mijn vorm en hoofd."

De conclusie? "Er is nog veel werk. Ik zeg het al een hele week, dus zo’n vragen hoeven eigenlijk niet meer gesteld te worden want jullie kennen mijn antwoorden toch al. Ik begrijp dat mensen misschien twijfelen met het oog op de Tour, maar dat kan me niet schelen. Ik ben met mezelf bezig. Er is nog werk op alle vlakken, maar er is geen reden tot paniek."

Tourgewicht

Een andere verklaring voor het vroege afhaken is zijn gewicht. "Ik zit nog niet op Tourgewicht. Dat is ook logisch. Ik heb drie weken stil gelegen en ik ben iemand die in zo’n periode een tweetal kilo kan bijkomen. Maar tegen het belangrijke moment in de Tour zal dat er wel af zijn.”

Ook de technologie wilde vandaag niet meewerken. "Ik ben hier om mezelf te testen en beter te worden. Het was een beetje blindelings wel, want mijn Garmin was de hele dag zwart door het vocht. Ik heb dus puur op gevoel gereden."