Pogacar onthult sterrenensemble waarmee UAE Team Emirates naar Tour trekt

Als de Sloveen straks de Tour verliest, zal het alvast niet aan de sterkte van zijn team liggen.

Tadej

De zomer is in aantocht, de Dauphiné is in volle gang en veel renners beulen zich momenteel af op hoogtestage. Dat betekent dat het grootste wielerevenement ter wereld er zit aan te komen. Op 29 juni vindt in het Italiaanse Firenze de Grand Départ van de 111e Ronde van Frankrijk plaats.

De selectie van de deelnemende ploegen moeten nog officieel bekend gemaakt worden, maar Tadej Pogacar weet al met welke ploegmakkers hij straks drie weken door Frankrijk mag koersen. Nooit eerder trok UAE Team Emirates met zo'n ijzersterke selectie naar de Tour.

Mogen straks op het vliegtuig richting Firenze stappen: Tadej Pogacar (🇸🇮), Juan Ayuso (🇪🇸), Adam Yates (🇬🇧), Pavel Sivakov (🇫🇷), Marc Soler (🇪🇸), Tim Wellens (🇧🇪), Nils Politt (🇩🇪) en João Almeida (🇵🇹).

Genoeg volk dus om de Sloveen door het hooggebergte te sleuren en aan een derde Tourzege te helpen. Ayuso geldt als één van de grootste klimtalenten en schreef in het voorjaar de Ronde van het Baskenland op zijn naam. Op zijn 19e stond hij op het eindpodium in de Vuelta.

Yates is eveneens een uitstekend klimmer. Op het palmares van de 31-jarige Brit staan 25 profoverwinningen, waarvan 7 eindoverwinningen in rittenkoersen. Almeida was vorig jaar derde en beste jongeren in de Giro. Sivakov en Soler hebben zich bergop al bewezen als knecht. Wellens en Politt moeten hun kopman op het vlakke uit de wind zetten.

Nieuws
  • Cor Vos