Bizar verhaal! Ten Dam en Dekker gearresteerd vanwege naakt afspoelen op parkeerplaats in de VS

Tijdens hun laatste avontuur in de VS werden Laurens ten Dam en Thomas Dekker vastgezet wegens 'onfatsoenlijk gedrag'. 

Laurens ten Dam en Thomas Dekker

Laurens ten Dam en Thomas Dekker beleefden een opmerkelijk avontuur tijdens hun laatste Amerikaanse trip. De twee deden mee aan de gravelwedstrijd Unbound en hadden vooraf enkele trainingsritten gepland. Het ging echter al snel mis.

"24 uur nadat Thomas (Dekker) aankwam in Amerika werden we beide geboeid in twee politieauto's naar de jail van Marietta gereden", begint Ten Dam het bizarre verhaal in zijn Live Slow Ride Hard Podcast.

De oud-wielrenners besloten om op hun eerste dag een trainingstocht af te werken en deden dit vanaf de parkeerplaats van een Mexicaans restaurant in Marietta (Oklahoma). Na afloop van hun drie uur durende intervaltraining wilden zij er gaan lunchen. Ten Dam en Dekker besloten zich op te frissen met behulp van flessen water op de parkeerplaats, waarna de situatie onverwachts een andere wending kreeg.

"Nadat Thomas mij had afgespoeld verwisselde ik snel mijn broek tussen de autodeuren", aldus LTD. "Maar terwijl ik dat doe, hoor ik aan de overkant een heel boos iemand schreeuwen."

De man had het gemunt op Dekker, die zich 'in zijn blote reet' stond af te spoelen. Na een korte woordenwisseling liepen de twee fietsvrienden de Mexicaan binnen, om kort daarna de politie te zien binnenstappen. Die nam beide heren mee naar buiten omdat zij naakt gesignaleerd waren op de parkeerplaats.

Gevangenis

"Wij stonden buiten bij die politieman en binnen vijf minuten waren er vijf politieauto's", gaat Ten Dam verder. "Op dat moment komt de man die naar Thomas schreeuwde naar ons toe en riep dat hij in de gevangenis moest worden gezet."

"Eigenlijk werd ons niks gevraagd en was het alleen een beschuldiging van die meneer, maar toch kreeg Thomas de handboeien om." En daar bleef het niet bij, want ook Ten Dam zelf moest eraan geloven en werd in de boeien geslagen.

Gay cyclists

Zonder enige kans op weerwoord werden de gravelambassadeurs naar de gevangenis gereden. "Daar werd ons verteld dat ons onfatsoenlijk gedrag ten laste was gelegd. In de aanklacht stond dat wij elkaar met waterflessen besproeiden als twee gay cyclists."

"We moesten een borgsom van 185 dollar per persoon betalen en zouden twee dagen later moeten voorkomen bij de rechter", aldus Ten Dam. De afhandeling van de borgsom duurde uren, waardoor de twee pas na een totaal van tien uur vanaf de arrestatie de gevangenis uit wandelden. Later bleek dat ze toch niet voor de rechter hoefden te verschijnen en dus konden zij hun gravelavontuur vervolgen.

Hieronder kun je het hele verhaal beluisteren in de Live Slow Ride Hard Podcast (vanaf 15m30s).

Pelotonpraat
  • Instagram / Laurens ten Dam