Van Baarle breekt sleutelbeen en Kruijswijk heeft breukje in zijn heup, beiden missen Tour de France

Het verdict na de val in de Dauphiné is hard voor Dylan van Baarle en Steven Kruijswijk. 

Tour

De twee Nederlanders van Team Visma | Lease a Bike waren de grootste slachtoffers van de massale crash tijdens de vijfde etappe in de Dauphiné. Op X meldt de ploeg dat Van Baarle zijn sleutelbeen gebroken heeft en een operatie zal moeten ondergaan. Kruijswijk heeft een breukje in zijn heup en zal de komende tijd herstellen door rust te nemen.

Ploegleider Grischa Niermann over de etappe. "Er waren al enkele valpartijen geweest, dus het was duidelijk dat de wegen er best glad bij lagen. De rechte weg waar de grote val gebeurde vormde eigenlijk geen gevaar, maar het was er spekglad. De helft van het peloton lag op de grond, waaronder dus Dylan en Steven. Een nieuwe domper voor de ploeg."

Veerkracht tonen

Zo blijft 2024 een pechjaar voor Team Visma | Lease a Bike. Tirreno-Adriatico en Parijs-Nice werden nog gewonnen, maar sindsdien gaat het van tegenslag naar tegenslag. In het voorjaar vielen Wilco Kelderman, Wout van Aert en Jonas Vingegaard weg, terwijl ook Tiesj Benoot, Jan Tratnik, Christophe Laporte en Van Baarle kwakkelden tijdens het voorjaar.

De één erger dan de ander, maar geen van hen reed in elk geval een voorjaar zonder problemen. Vervolgens kwam de Giro d'Italia, waarin Robert Gesink, Christophe Laporte, Cian Uijtdebroeks en Olav Kooij uit vielen door blessures of ziekte.

Met vijf man hoopt Team Visma | Lease a Bike er het beste uit te halen in het restant van het Critérium du Dauphiné. Matteo Jorgenson staat nog derde in het algemeen klassement.

Niermann: "We hebben nog steeds vijf renners in koers. Matteo Jorgenson staat als derde in het algemene klassement uitstekend geplaatst voor aanvang van het zware slotweekend. We zullen er zeker blijven voor gaan. De opgaves zijn opnieuw een bittere pil om te slikken, maar we moeten veerkracht tonen."

Nieuws
  • Cor Vos