Oliver Naesen getuigt over val in Dauphiné: 'Ik ben zeker 150 meter verder gegleden'

Oliver Naesen was een van de slachtoffers van de valpartij in het Critérium du Dauphiné. 

Naesen

Na afloop vertelde de sympathieke Belg in gesprek met Het Laatste Nieuws over de crash. Vier ploegen reden op kop: UAE Team Emirates, Decathlon Ag2r-La Mondiale, Lidl-Trek en Team Visma | Lease a Bike. "Politt viel als eerste. Hij moet als eerste aan zijn rem zijn gekomen. Dat is geen verwijt. De baan was spekglad. UAE en Visma zijn op hetzelfde moment beginnen vallen."

En toen er eenmaal één viel ging meer dan het halve peloton tegen de grond. "Het was zo glad dat we allemaal tegen de grond zijn gegaan", vervolgt Naesen. Zelf hebben we twee renners die niet gevallen zijn. Zelfs de jongen die op kop aan het rijden was, is gevallen, gewoon omdat ze naast hem vielen. Vijf op zeven tegen de grond."

Naesen vertelt dat hij zelf ook geen kant meer op kon. "Ik ben zeker 150 meter verder gegleden. Ik heb alles gedaan opdat mijn aangezicht de grond niet zou raken. Ik hield het hoofd omhoog. En voilà."

Materiaal

Richard Plugge sneerde na afloop naar de organisatie, terwijl Patrick Lefevere juist in de bres sprong voor de ASO. Naesen noemt ook het materiaal als een van de redenen voor de val. "Ik had zelf voldoende grip. Ik merkte wel dat andere renners het niet zo makkelijk hadden in de afdalingen. Dat was al een teken aan de wand. Aan de andere kant weet ik: hadden we op ons gemak naar beneden gereden, dan was er ook gevallen."

Naesen kwam over de finish met twee bebloede knieën. "De wonde op mijn rechterknie is super diep en -groot. Dat wordt zeker naaien, straks, achteraan in de bus. Het zal morgen (vandaag, red.) niet zo’n mooie dag zijn, denk ik. Ik heb lang op de grond gezeten, ik was wat misselijk ook. Dat is meestal geen goed teken."

Nieuws
  • Cor Vos