🎥 Indrukwekkende beelden! Tadej Pogacar traint zijn explosiviteit bergop in aanloop naar de Tour

De Giro-winnaar is zich op hoogte aan het voorbereiden op de Ronde van Frankrijk.

Pogacar traint op hoogte

Tadej Pogacar bereidt zich momenteel op hoogte voor op de Ronde van Frankrijk. De Sloveen wil niets aan het toeval overlaten in de jacht op 'de dubbel' en oefent zelfs zijn aanvallen bergop.

"Wij sprinters moeten soms ook onze sprint oefenen", schrijft Pogacar bij het filmpje van zijn training op Instagram. De versnellingen die hij plaatst in het filmpje zien er indrukwekkend uit en zullen de concurrentie alvast schrik aanjagen.

Tussen zijn gewonnen Giro en de start van de Ronde van Frankrijk rijdt Pogacar geen wedstrijden en verblijft hij op hoogte. De kopman van UAE hoopt op deze manier zo fit mogelijk aan de Tourstart in Florence te staan.

De dubbel

Zijn training in de bergen laat zien dat Pogacar volledig gefocus is op de dubbel. De 25-jarige alleskunner kan de eerste renners sinds 1998 worden die de Giro d'Italia en de Tour de France in hetzelfde jaar wint.

Om dit doel te behalen trekt de kopman van UAE met een sterrenensemble naar de Ronde van Frankrijk. Onder meer Adam Yates, Juan Ayuso en João Almeida zullen hun opwachten maken aan de zijde van Pogacar.