Casper van Uden sprint opnieuw naar ritwinst in ZLM Tour, leider Herregodts houdt stand in waaierrit

Na de tweede etappe heeft Van Uden nu ook rit vier van de ZLM Tour gewonnen.

Casper van Uden juicht in ZLM Tour

Vandaag stond de etappe Roosendaal - Roosendaal op het programma in de ZLM Tour. Op papier was het een pure sprintersrit, maar de etappe draaide uit op een waaierspektakel.

Al snel na de start zorgde de wind voor verbrokkeling. Uiteindelijk vormde zich een eerste waaier van ongeveer vijftig renners, maar lang duurde dit niet. Nadat de tweede groep terugkeerde was het opnieuw rommelig en bleven er groepen wegrijden.

Op ruim vijftig kilometer van de finish reed er een groep van tien renners weg, met onder meer Max Kanter (Astana), Niccolo Bonifazio (Corratec) en David Dekker (Arkéa). De Nederlander was de bestgeklasseerde vooraan en reed een tijd lang virtueel aan de leiding.

Toch een sprint

Onder aanvoering van Intermarché en dsm-firmenich PostNL liep het peloton in de finale alsnog snel in op de groep vooraan. In de laatste kilometers reden Jelte Krijnsen (Parkhotel) en Davide Gabburo (Bardiani) nog weg bij hun medevluchters, maar ook zij konden niet uit de greep van het peloton blijven.

Zo eindigde de boeiende waaierrit alsnog in een massasprint. Net als op dag twee was Casper van Uden ook nu weer oppermachtig. De 22-jarige Nederlander versloeg Simon Dehairs (Alpecin) en Giovanni Lombardi (Polti) in de straten van Roosendaal.

Rune Herregodts bleef ongedeerd en behoudt de leiderstrui. Zondag staat alweer de laatste rit van de ZLM Tour op het programma, met start en finish in het Brabantse Oosterhout.

Nieuws
  • Cor Vos