Vluchters halen het! Continentale coureur Peter Schulting wint derde rit ZLM Tour

Ditmaal geen sprint in de ZLM Tour, want drie vluchters blijven nipt vooruit en 36-jarige Peter Schulting wint. 

Kopgroep ZLM Tour

De derde etappe in de ZLM Tour ging van het Brabantse Schijndel naar het Limburgse Buchten. Al snel leek het een typische sprintersrit te worden en leken we een rustige dag tegemoet te gaan.

Na een paar kilometer vormden vier Nederlanders de vroege vlucht; Wessel Mouris (Metec), Martijn Rasenberg (Parkhotel Valkenburg), Tijmen Eising (BEAT) en Peter Schulting (Diftar) reden zo'n beetje de hele dag op kop.

Exit Tim van Dijke

In het peloton was het lang rustig, totdat plots een melding van een valpartij de rondte deed. Op een kleine 90 kilometer van de meet lagen ineens acht renners tegen de grond, onder wie Tim van Dijke.

De kopman van Visma | LAB was dusdanig hard gevallen dat hij de strijd moest staken, evenals Luca De Meester (Bingoal). Daarmee verliet de nummer twee van het klassement de ZLM Tour.

Vluchters halen het

Na het afhaken van Eijsing hielden de drie overgebleven vluchters hun voorsprong goed vast. Het peloton had bijzonder veel moeite om de drie vooraan bij te halen en opnieuw werd het nagelbijten, ondanks inspanningen van de aanwezige World Tour-ploegen.

Daar waar de sprinters gisteren nog nét op tijd waren, lukte dit vandaag niet. Rasenberg, Mouris en Schulting bleven het pak nipt voor en gingen sprinten om de zege. De 36-jarige renner van Diftar Continental Cyclingteam had het meeste over en kwam als eerste over de streep. Rasenberg werd tweede, Mouris dere.

Casper van Uden was de snelste in het peloton en strandde op de vierde plek. Hiermee snoepte de kopgroep alle boni's af. Rune Herregodts blijft leider in het algemeen klassement.

Nieuws
  • Cor Vos