'Simon Yates vertrekt bij Team Jayco-AlUla, Brit wordt gelinkt aan Team Visma | Lease a Bike'

Simon Yates is een van de renners van wie zijn contract afloopt na dit seizoen. 

Simon Yates

De Tour de France moet nog beginnen, maar langzaamaan sijpelen er geruchten door wat betreft transfers voor 2025. Een van de meest gewilde renners, is Simon Yates. De Brit rijdt al heel zijn loopbaan voor Team Jayco-AlUla, maar zou volgens Global Cycling Netwerk zijn heil ergens anders gaan zoeken na dit seizoen.

Yates, die dit jaar nog geen al te best seizoen achter de rug heeft, wordt in verband gebracht met verschillende ploegen. UAE Team Emirates en INEOS Grenadiers ontkennen interesse te hebben, maar GCN meldt wel dat Team Visma | Lease a Bike, Israel-Premier Tech en Tudor Pro Cycling gelinkt worden aan de Vuelta-winnaar van 2018.

Als opvolger bij Team Jayco-AlUla staat Ben O'Connor op de radar. De nummer vier van de laatste Giro d'Italia zou ook kunnen verlengen bij zijn huidige ploeg Decathlon-Ag2r La Mondiale, maar daar lijkt hij vooralsnog niet echt oren naar te hebben.

Franse toer

Yates is overigens niet de enige renner die de laatste tijd in verband werd gebracht met Team Visma | Lease a Bike. Florian Vermeersch was een renner wiens naam werd genoemd in combinatie met Team Visma | Lease a Bike, maar de renner van Lotto-Dstny zou een voorkeur hebben voor een overstap naar het UAE Team Emirates van Tadej Pogacar.

De Nederlandse topploeg zou ook verder op de Franse toer willen gaan. Met de komst van Christophe Laporte tweeënhalf jaar geleden had de ploeg een voltreffer. Nu worden Axel Zingle van Cofidis en Lenny Martinez van Groupama-FDJ in verband gebracht met de ploeg van Richard Plugge. Al zou Bahrain-Victorious de beste papieren hebben voor het binnenhalen van die laatste.

Nieuws
  • Cor Vos