312 km aan 35,8 km/h! Adrie van der Poel (64) rijdt toertocht Milaan-San Remo

Van der Poel senior is al sinds 1999 prof af, maar hij kan nog steeds heel hard met de fiets rijden!

Adrie van der Poel

Afgelopen weekend werd de wielertoeristenversie van Milaan-San Remo verreden. Van over de hele wereld kwamen sportievelingen afgezakt naar het Noorden van Italië om zelf de langste eendagskoers in de WorldTour te betwisten. Eén van die deelnemers was Adrie van der Poel.

De oud-prof en zoon van de regerende wereldkampioen is er inmiddels al 64, maar gaat nog steeds regelmatig fietsen. Zondag bewees hij ook over een uitstekende conditie te beschikken, want Van der Poel senior legde maar liefst 312 kilometer af tussen Milaan en de Ligurische Riviera. Hij klokte af op een gemiddelde snelheid van 35,8 km/h!

De Cipressa en de Poggio vlamde hij op aan ongeveer 20 km/h. Hij zat 8 uur en 43 minuten in het zadel. Uit de reacties bleek dat zonen Mathieu en David onder de indruk waren van het huzarenstukje van hun pa.

Adrie van der Poel reed Milaan-San Remo ook als prof. Tussen 1982 en 1993 stond hij elf keer aan de start. Zijn beste uitslag is twee keer een zevende plek. Zoonlief Mathieu deed beter door in 2022 'La Primavera' met een solo te winnen.

Pelotonpraat
  • Strava/Adrie Van der Poel